پارگی صلیب قدامی و تاثیر فیزیوتراپی

پارگی صلیب قدامی و تاثیر فیزیوتراپی
پارگی صلیب قدامی و تاثیر فیزیوتراپی

پارگی رباط صلیبی قدامی یا ACL چیست؟

ACL یکی از بافت های (رباط ) مهمی است که استخوان ران (فمور) را به استخوان ساق پا (درشت نی) در مفصل زانو متصل می کند. عوامل زیر ممکن است باعث پارگی این بافت شوند:

  • پیچ خوردن زانو زمانی که پای خود را روی زمین قرار داده اید
  • توقف ناگهانی در هنگام دویدن
  • تعویض ناگهانی وزن از یک پا به پای دیگر
  • پرش یا افتادن با زانوی صاف
  • کشیدن زانو بیشتر از حد معمول آن
  • ضربه مستقیم به زانو

چگونه فیزیوتراپ می تواند به بهبود پارگی صلیب قدامی کمک کند؟

زمانی که رباط صلیبی قدامی یا ACL دچار پارگی می شود، پزشک و فیزیوتراپ برای جراحی یا درمان بدون جراحی تصمیم می گیرند. اگر جراحی انجام نشود، فیزیوتراپ برای بازگرداندن قدرت عضلات، تعادل و چابکی به فرد آسیب دیده کمک می کند تا وی بتواند به فعالیت های معمول خود بپردازد. فیزیوتراپ برای انجام فعالیت های خفیف و وارد شدن فشار کمتر به زانو آموزش هایی ارائه می دهد. در صورتی که جراحی انجام شود، فیزیوتراپ قبل و بعد جراحی به فرد کمک می کند.

درمان بدون جراحی

تحقیقات انجام شده گروهی از بیماران را شناسایی کرده اند که پس از پارگی صلیب قدامی توانایی بهبود بدون نیاز به جراحی را دارند. در این بیماران تنها ACL آسیب دیده است و بخش های دیگر زانو آسیب دچار آسیب دیدگی نشده اند. اگر شما در این گروه قرار می گیرید، براساس معایناتی که روی شما انجام می شود، فیزیوتراپ برنامه های درمانی خاصی را برایتان طراحی خواهد کرد. این برنامه ها عبارتند از تحریک الکتریکی خفیف که بر روی عضله چهار سر ران اعمال می شود، تقویت عضلات و آموزش تعادل و …

درمان های قبل از جراحی

اگر پزشک متخصص لزوم جراحی را تشخیص دهد، فیزیوتراپ می تواند قبل و بعد از جراحی با بیمار کار کند. برخی از جراحان قبل از جراحی نیز بیماران خود را به فیزیوتراپ ارجاع می دهند. فیزیوتراپ به کاهش التهاب، افزایش دامنه حرکات زانو و تقویت عضلات ران (عضله چهار سر ران) کمک می کند.

درمان پس از جراحی

پس از جراحی نیز فرد آسیب دیده به فیزیوتراپ معرفی می شود و فیزیوتراپ با توجه به شرایط وی برنامه شخصی طراحی می کند. برنامه درمانی طراحی شده ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تحمل وزن بدن. پس از جراحی فرد بیمار تا مدتی با عصا راه می رود. مقدار وزنی که بر روی پاها قرار می گیرد و مدت زمان استفاده از عصا توسط پزشک و با توجه به شرایط بیمار تعیین می شوند. فیزیوتراپ برنامه ای طراحی خواهد کرد تا نیازهای فرد برآورده شده و وی را راهنمایی می کند تا بتواند وزن بدن خود را روی پاها تحمل کند.
  • استفاده از یخ و کمپرس. بلافاصله پس از جراحی فیزیوتراپ با کمپرس سرد التهاب اطراف زانو را بررسی خواهد کرد.
  • آتل بندی. بعضی از جراحان برای محدود کردن حرکات زانو پس از جراحی از آتل استفاده می کنند. فیزیوتراپ نیز به بیمار چگونگی استفاده از آتل را آموزش می دهد. برخی ورزشکاران در دوران بهبود از آتل استفاده می کنند و می توانند به فعالیت های ورزشی خود بازگردند.
  • تمرینات حرکتی. در طول هفته اول پس از جراحی، فیزیوتراپ به فرد کمک می کند تا حرکت دامنه زانوی خود را شروع کند. تمرکز بر روی به دست آوردن حرکات کامل زانوست. ورزش های اولیه میزان گردش خون را در این منطقه افزایش می دهند و در نتیجه التهاب کاهش می یابد.
  • تحریک الکتریکی. فیزیوتراپ از تحریک های الکتریکی برای بازگرداندن قدرت عضلات استفاده کرده و کمک می کند زانو حرکت اولیه خود را به دست آورد.
  • تمرینات تقویتی. در 4 هفته اول پس از جراحی، فیزیوتراپ به بیمار کمک می کند تا بتواند وزن بدن خود را روی زانوی خود قرار دهد. این کار با ترکیب حرکات تحمل وزن و عدم تتحمل وزن انجام می شود. این تمرین ها بر روی عضلات ران تمرکز می کنند و برای محافظت از ACL ممکن است دامنه محدودی داشته باشند. طی هفته های بعد فیزیوتراپ شدت این تمرین ها بیشتر کرده و تمرینات تعادلی به برنامه اضافه می کند.
  • تمرینات تعادلی. فیزیوتراپ برای بازگرداندن تعادل راهنمایی هایی ارائه می دهد. در ابتدا این تمرین ها به فرد کمک می کنند تا به آرامی وزن خود را بر روی پای آسیب دیده قرار دهد. این فعالیت ها بر روی سطوح ناپایدار انجام می شوند و به بیمار کمک می کنند تا بتواند تعادل خود را روی پای آسیب دیده حفظ کند.
  • بازگشت به ورزش و فعالیت های سابق. زمانی که ورزشکاران قدرت و تعادل خود را به دست می آورند، دویدن، پریدن و انجام برخی تمرینات ورزشی را شروع می کنند. این مرحله در افراد مختلف یکسان نیست. فیزیوتراپ ها برنامه هایی را طراحی می کنند تا فرد بتواند به برنامه های قبلی خود بازگشته و نیازها و اهداف خود را تامین کند.

لینک منبع

نگارنده: سمیه محمدی

گروه پزشکان جایروس

برای مراجعه به کلینیک تخصصی فیزیوتراپی شایگان مهر اینجا کلیک کنید.


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *