فوبی اجتماعی چیست؟

فوبی اجتماعی

فوبی اجتماعی ترس از یک یا چند موقعیت اجتماعی است. معمولا موقعیت های مورد ترس شامل صحبت در جمع، ملاقات افراد جدید، شرکت در مهمانی ها، پرسیدن تاریخ ، خوردن در ملاء عام، صحبت با افراد صاحب نظر و مخالفت با دیگران است.

افراد دارای فوبی اجتماعی می ترسند به روشی عمل کنند که باعث شود به صورت بدی در مورد آنها فکر کنند. آنها اغلب می ترسند که دیگران نشانه اضطراب ، مثل سرخ شدن، لرزیدن، یا عرق کردن را ببینند. افراد دارای فوبی اجتماعی معمولا سعی می کنند از موقعیت هایی که آنها را مضطرب می کنند دور بمانند. مستعد احساس خجالت یا اضطراب زیاد می شوند. گاهی اوقات ممکن است حملات هراس داشته باشند . فوبی اجتماعی نوعی شدید و ناتوان کننده خجالت است و می تواند موجب مشکلاتی در زندگی افراد شود . گاهی اوقات مشکلات خفیف تر هستند، مثل ناتوانی برای صحبت بلند در کلاس ، اگرچه گاهی اوقات مشکلات نیز شدیدتر هستند. افراد دارای فوبی اجتماعی شدید اغلب دوستان کمی دارند، احساس تنهایی می کنند و در رسیدن به اهدافشان در مدرسه و سرکار مشکل دارند.

چی کسی دارای فوبی اجتماعی است؟

فوبی اجتماعی بسیار شایع است. بیش از یک نفر از هر هشت نفر از بعضی جهات در زندگی اشان از فوبی اجتماعی رنج می برند. بیشتر افراد علائم خجالت را دارند که به اندازه کافی شدید نیستند تا فوبی اجتماعی نامیده شوند. فوبی اجتماعی دو برابر در زنان رایج تر از مردان است. اگرچه مردان بیشتر احتمال دارد برای کمک در رفع مشکلات تلاش کنند، فوبی اجتماعی در اوایل دوران بلوغ شروع می شود، اما ممکن است بسیار زودتر نیز شروع شود، اگر به این افراد کمکی ارائه نشود، مشکلات می تواند سالها به طول انجامد.

علت فوبی اجتماعی چیست؟

دلایل واقعی فوبی اجتماعی ناشناخته اند . اگر چه چندین عامل گفته می شود که در این مشکل سهیم اند.

ژنتیک: افراد دارای فوبی اجتماعی اغلب خویشاوندانی دارند که خجالتی یا دارای فوبی اجتماعی هستند.

تجربیات قبلی: بسیاری از افراد با فوبی اجتماعی به یاد دارند که در گذشته خجالت زده یا تحقیر شده اند. این باعث می شود آنها بترسند که همان چیز دوباره تکرار شود خیلی زود آنها شروع به اجتناب از موقعیت های اجتماعی می کنند. در طول زمان این باعث می شود آنان حتی احساس ترس بیشتر کنند.

تفکر منفی: افراد دارای فوبی اجتماعی اغلب دارای تفکرات اتوماتیک منفی در مورد آنچه در موقعیت های اجتماعی اتفاق خواهد افتاد هستند. تفکرات شایع عبارتند از « قادر نخواهم بود در مورد چیزی برای گفتن فکر کنم»، « آبروی خود را خواهم ربخت» و « مردم متوجه خواهند شد که من مضطرب هستم»، آنها همچنین استانداردهایی دارند که رعایت آنها سخت است از قبیل« من هرگز نباید مضطرب شوم»، « باید زیبا و زیرک باشی تا دوست داشته شوی» یا « باید رضایت همه را جلب کنم» آنها اغلب باورهای منفی در مورد خودشان دارند، مثلا خسته کننده هستم»، « عجیب و غریب هستم » یا « من متفاوت از دیگران هستم».

کمبود مهارت های اجتماعی: بعضی از افراد دارای فوبی اجتماعی هرگز شانسی برای یادگیری و مهارت های اجتماعی نداشته اند. این ممکن است باعث شود  آنان در موقعیت های اجتماعی مشکلاتی داشته باشند. افراد دیگر یا این اختلال مهارتهای اجتماعی خوبی دارند، اما آنها دارای چنان اضطرابی هستند که هنگام استفاده از آنها ( مهارت هایشان) اوقات سختی را سپری می کنند.

درمان شناختی رفتاری برای فوبی اجتماعی چگونه است؟

درمان شناختی – رفتاری به شما کمک می کند تفکراتی که باعث ترس شما می شوند را تغییر دهید. درمانگرتان به شما آموزش می دهد چگونه افکار منفی آنها را شناسایی کرده و مثثبت تر بیندیشید، او همچنین به شما کمک می کند  به تدریج با موقعیت هایی که در گذشته از آن ترسیده اید روبرو شوید. این به شما امکان می دهد بفهمید که معمولا ترس هایتان حقیقت ندارند، در نتیجه می توانید از این موقعیت ها ترس کمتری داشته باشید به علاوه درمانگرتان می تواند مهارت های اجتماعی و شیوه های آرامش را به شما آموزش دهد، که به شما در احساس اطمینان بیشتر کمک می کنند.

حمید ضرابی

روانشناس بالینی متخصص در حوزه های وسواس، افسردگی، اختلالات اضطرابی و شگستهای عاطفي.


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *