علل اصلی خر و پف کردن چیست؟

%d8%b9%d9%84%d8%aa-%d8%ae%d8%b1%d8%ae%d8%b1-%da%a9%d8%b1%d8%af%d9%86

خرخر کردن شرایط رایجی است که هر کسی را تحت تاثیر قرار می دهد و بیشتر در مردان و افراد چاق بروز می کند. این عارضه با افزایش سن بدتر می شود.

خرخر کردن های گاه به گاه معمولا خیلی جدی نیست و معمولا یک مشکل برای اطرافیان محسوب می شود. با این حال اگر همیشه خر خر می کنید، نه تنها باعث مختل شدن خواب دیگران می شوید، بلکه خواب خودتان نیز کیفیت خوبی نخواهد داشت. معمولا برای خرخر کردن های همیشگی کمک های پزشکی لازم است تا خواب شبانه بهبود پیدا کند.

چه عاملی باعث خرخر کردن می شود؟

خرخر کردن زمانی رخ می دهد که جریان هوا از طریق دهان و بینی مسدود می شود. عوامل مختلفی باعث انسداد جریان هوا می شوند، از جمله:

  • انسداد راه های هوایی بینی. برخی افراد تنها در برخی فصل ها و به دلیل آلرژی خرخر می کنند یا زمانی که دچار عفونت سینوسی می شوند. تغییر شکل بینی مانند انحراف تیغه بینی (تغییر ساختاری در دیواره بین دو سوراخ بینی) و یا پولیپ بینی نیز باعث انسداد می شوند.
  • عضلات ضعیف در گلو یا زبان. عضلات گلو و زبان ممکن است خیلی شل باشند که باعث می شود حالت افتاده پیدا کرده و مسیر هوایی را مسدود کنند. علت این امر نیز ممکن است خواب عمیق، مصرف الکل و برخی قرص های خواب آور نیز منجر به شل شدن و افتادگی عضلات در این بخش ها می شود. افزایش سن هم عامل دیگر بروز این عارضه می باشد.
  • بافت بزرگ در گلو. چاقی و اضافه وزن باعث بزرگ شدن بافت گلو می شود. به علاوه کودکان با لوزه های بزرگ و آدنوئید نیز اغلب خرخر می کنند.
  • نرمی و بلندی کام یا زبان کوچک. نرم بودن کام یا بلندی زبان کوچک باعث باریک شدن مسیر هوا از بینی به گلو می شود. زمانی که این ساختارها ارتعاش پیدا می کنند و با یکدیگر برخورد دارند، مسیر هوا مسدود می شود و باعث خرخر کردن می شود.

مشکلات جسمی ناشی از خرخر کردن

افرادی که همیشه خرخر می کنند در معرض خطر مشکلات جسمی جدی می باشند، از جمله آپنه خواب. آپنه خواب مشکلات زیادی در پی دارد. برخی از آنها عبارتند از:

  • اختلالات طولانی در تنفس (بیشتر از 10 ثانیه). در زمان خواب که به دلیل انسداد کامل یا نسبی مسیر هوا بروز می کند.
  • بیدار شدن های مکرر از خواب، گرچه ممکن است گاهی شما متوجه این بیدار شدن ها نشوید.
  • خواب سبک. افراد مبتلا به آپنه خواب انسدادی دارای خواب سبکی هستند، آنها سعی می کنند عضلات گلوی خود را به اندازه کافی سفت نگه دارند تا مسیر هوا مسدود نشود.
  • فشار بر قلب. اگر فردی مدت طولانی به آپنه انسدادی خواب مبتلا باشد، اغلب به فشار خون بالا مبتلا خواهد شد و باعث بزرگی قلب می شود که خطر بروز سکته مغزی و قلبی افزایش می یابد.
  • خواب نامناسب در شب. این امر منجر به خواب آلودگی در طول روز می شود و بر روی کیفیت زندگی و فعالیت ها روزانه تاثیر می گذارد.
  • پایین آمدن سطح اکسیژن در خون. این امر منجر به انقباض عروق خونی در ریه ها شده و در نهایت فشار خون بالای ریوی را در پی خواهد داشت.
  • سردردهای مزمن
  • چاقی
  • خستگی و خواب آلودگی در طول روز

منبع:

http://www.webmd.com/sleep-disorders/snoring-basics

نگارنده: سمیه محمدی

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

2 دیدگاه دربارهٔ «علل اصلی خر و پف کردن چیست؟»

  1. من انحراف بینی دارم و همین باعث خر و پف من در شب می شه آیا به غیر از عمل جراحی راه دیگه ای هست که دیگه شبها خر و پف نکنم

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      در صورتی که مشخص شده است علت خرو پف شما صرفا انحراف بینی است خیر متاسفانه روش دیگری در این خصوص مناسب نیست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *