علت گاز گرفتن در کودکان و نحوه محدود کردن این رفتار (بخش دوم)

گاز گرفتن

 

 

مراحل محدود کردن گاز گرفتن در کودکان

 

مرحله 1:

در این مرحله ابتدا باید فرد قربانی و گاز گرفته شده را آرام کنید به خصوص اگر فرد مقابل ، یک کودک است و خطاب به طرف اول که چرا چنین کاری کرده صحبتی نکنید، زیرا ممکن است رفتار منفی اش را تقویت کند ویا برای جلب توجه این کار را بیشتر انجام دهد ، در صورتی که آسیب زیاد باشد منطقه گاز گرفته شده را با آب و صابون و یخ التیام بخشید.

 

مرحله 2:

آرام و محکم باشید. به کودکی که گاز گرفته به آرامی توضیح دهید که این کار اشتباه است و چطور ممکن است به طرف مقابل لطمه بزند .اما از توضیح دادن های طولانی و زیاد، اجتناب کنید و با سرعت بیشتر به حل و فصل اوضاع بپردازید .

 

مرحله 3:

آسایش کودکی که گاز گرفته است را در صورت نیاز فراهم کنید. اغلب اوقات، کودکان نوپا ممکن است متوجه نشود که گاز گرفتن ممکن است به دوستش لطمه بزند و بعد از آن احساس ناراحتی بکند بهتر است او را نیز آرام کنید.

 

مرحله 4:

جایگزینی را ارائه دهید. هنگامی که همه چیز آرام شد، پیشنهاد جایگزین برای گاز گرفتن ارائه دهید مانند استفاده از کلمات “هیچ” “توقف” هنگامی که مایل به برقراری ارتباط با دیگران است تا یادآوری شود.

 

مرحله 5:

تغییر مسیر. پرت کردن حواس می تواند آثار شگفت انگیزی برای کودکان این سن به همراه داشته باشد،اگر احساسات و سطح انرژی کودک زیاد است بهتر است به فعالیت های مثبت دیگر او را مشغول کنیم تا این سطح انرژی به صورت مثبت تخلیه شود مانند : رقصیدن با موزیک،رنگ آمیزی های هیجان انگیز ویا یک بازی جالب

 

معمولا در این سن مجازات لازم نیست ،زیرا گاز گرفتن طبیعی است و بیشتر بچه ها متوجه نمی شوند که اقدامات شان می تواند به دیگران آسیب برساند.

 

از سوی دیگر اگر مراحل فوق ، رفتار کودک را متوقف نکرد ، وقفه ممکن است موثر باشد. یک صندلی و یا یک پله از سطحی که هستند پائین تر را انتحاب کنید و از انها بخواهید در آجا قرار گیرند و آنجا را به عنوان منطقه ای در نظر بگیرید که یک یا دو دقیقه خودشان را آرام کنند.

 

این یک قاعده کلی و راهنمای خوب برای وقفه در عمل منفی می باشد و در زمان هایی که میزان گاز گرفتن کودک کاهش و تضعیف شد می توانید رفتار خوب آنها را تقویت کنید و این به کودک شما کمک می کند که نه تنها در داخل منزل بلکه در خارج از منزل هم رفتارش را کنترل کند.

 

گاهی این رفتار در مهد کودک اتفاق می افتد در این مورد باید از قبل برنامه ریزی داشته باشید و یک مهارت را جایگزین چنین انرژی و رفتاری کنید قبل از اینکه اتفاقی بیفتد و این رفتار در کودک نهادینه شود.

 

اما اگر با تمام این روش ها باز هم گاز گرفتن به مدت بیش از یک سال ادامه پیدا کرد بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید شاید علت دیگری داشته باشد.

 

 

مشاهده بخش اول

 

منبع:

kidshealth.org/parent/emotions

 

مریم عبداللهی ، روانشناس و نوروتراپیست

بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *