علت و درمان اختلالات رشد دوران کودکی

اختلالات رشد 3

برخی اختلالات رشد عبارتند از: اوتیسم، سندروم آسپرگر، اختلال فروپاشنده و سندروم رت.

علت بروز این اختلالات شناخته نشده اند، اما محققان در حال تحقیق در این باره می باشند. بسیاری از ژن ها به عنوان علت بروز اوتیسم شناخته شده اند، چرا که باعث برخی اختلالات بیوشیمیایی شده و بر روی سوخت و ساز بدن تاثیر دارند. برخی تحقیقات نشان داده اند که اختلالات فراکیر رشد (PDDs) به خاطر وجود مشکل در سیستم عصبی (مغز و نخاع) بروز می کنند. تحقیقات در حال انجام نیز ساختار و عملکرد مغز را در افراد مبتلا به اوتیسم بررسی می کنند تا این شرایط را بهتر شناخته و روش هایی نیز برای درمان آن پیدا کنند.

میزان شیوع اختلالات رشد چه میزان است؟

برآورد شده است که از هر 88 کودک، یک کودک مبتلا به اختلالات فراگیر رشد می باشد. به طور کل PDDs در بین پسران شایع تر می باشد، به استثنای سندروم رت که تقریبا همیشه دختران به آن مبتلا می شوند.

اختلالات رشد چگونه تشخیص داده می شوند؟

اگر علائم اختلالات رشد مشخص باشند، پزشک با سابقه پزشکی بیمار و یک معاینه کامل، کار خود را آغاز می کند. گرچه انجام  هیچ آزمایشی نمی تواند به تشخیص اختلالات رشد کمک کند، اما پزشک ممکن است از تصویربرداری یا آزمایش خون برای تعیین علت این علائم استفاده کند.

اگر هیچ اختلال جسمی یافت نشد، کودک به یک متخصص ارجاع می شود. پزشک تشخیص خود را بر مبنای رشد زبان و رفتار کودک قرار می دهد، از جمله بازی و توانایی معاشرت با دیگران. به علاوه پزشک با افرادی که با کودک در ارتباط هستند، مانند والدین، اقوام و معلم، نیز در رابطه با چگونگی رفتار و روابط کودک صحبت خواهد کرد.

درمان اختلالات رشد چگونه است؟

از آنجایی که کودکان مبتلا به اختلالات رشد دارای گروهی از علائم و توانایی ها هستند، بنابراین باید یک برنامه درمانی برای این کودکان طراحی شود. برنامه درمانی – یا عبارت مناسب تر آن برنامه مداخله ای – نیازهای کودک را در خانه و مدرسه برآورده می سازد. به همین دلیل این برنامه ها نیازمند تلاش و مداخله والدین، پزشک، معلم ها و برخی افراد دیگر می باشد، این افراد عبارتند از مشاوران و مددکاری اجتماعی. هدف این برنامه ها بهبود روابط اجتماعی و ارتباطات بهتر و کاهش رفتارهایی است که می تواند با یادگیری و عملکرد تداخل داشته باشد.

آیا اختلالات رشد قابل پیشگیری هستند؟

زمانی که در مورد علل اختلالات فراگیر رشد شناخت بیشتری پیدا شود، نمی توان از آنها پیشگیری کرد. به هرحال هر چه زودتر درمان کودک مبتلا به این علائم آغاز شود، بهبود وی سریعتر انجام می شود.

اگر کودک به نقاط عطف مورد نظر نرسد یا درمان وی به تعویق بیفتد، این امر باعث نگرانی والدین شده و توصیه می شود به پزشک متخصص مراجعه کند.

نگارنده: سمیه محمدی

کلینیک فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان آلومینا


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *