علائم هشدار دهنده افسردگی

علائم افسردگی0

افسردگی نوعی اختلال مزمن محسوب می شود.

برخی افراد مبتلا به افسردگی اساسی تنها یک بار در زندگی خود علائم افسردگی را تجربه می کنند. اما در دیگران این علائم به صورت مکرر عود می کند. زمانی که این اختلال درمان می شود بسیار مهم است که به احساسات خود توجه بیشتری داشته باشید تا از بروز مجدد آن پیشگیری کنید. کمک گرفتن و واکنش سریع نشان دادن به علائم هشدار دهنده از بروز دوباره بیماری پیشگیری می کند. به یاد داشته باشید که توقف درمان موثر برای افسردگی باعث بازگشت بیماری می شود. داروها تنها باید تحت نظارت پزشک مصرف شوند.

حالت افسردگی و ناراحتی

چگونه می توانید افسردگی را از ناراحتی ساده تشخیص دهید؟ ناراحتی به دلیل یک رویداد، مانند از دست دادن شغل ویا خراب شدن یک رابطه، کاملا طبیعی است، اما موقت می باشد. اما اگر دچار ناراحتی و ناامیدی شده اید که بیشتر از دو هفته طول کشیده و بر روی دیگر جنبه های زندگی شما تاثیر گذاشته ممکن است به افسردگی بالینی مبتلا شده باشید.

خراب کردن برنامه ها و گوشه گیری اجتماعی

آیا از خانه خارج نمی شوید؟ آیا شروع مکالمه برایتان دشوار است؟ تمایل دارید در اتاق خواب خود بمانید، در حالیکه دیگران سعی می کنند شما را وادار به خارج شدن از اتاق کنند؟ برقراری یک رابطه اجتماعی قوی بسیار مهم است. از دست دادن لذت ها در فعالیت ها نشان دهنده احساس افسردگی است. در این شرایط می توانید به گروه هایی ملحق شوید که شما را درک می کنند.

کم یا زیاد شدن خواب

تغییر در عادت خواب شما ممکن است نشانه ای از افسردگی باشد. اختلالات خواب نیز باعث بروز علائمی می شوند که به شکلی نشان دهنده افسردگی هستند، مانند خستگی شدید. اگر در تخت خود دراز می کشید، اما نمی توانید بخوابید یا بیش از حد می خوابید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. اگر مشکلات خواب علائم افسردگی باشند، دارو و گفتار درمانی به شما کمک خواهند کرد.

حساسیت

اخیرا متوجه شده اید که کنترل استرس های روزانه برایتان دشوار است و مسائل کوچک باعث ناراحتی شما می شوند. دائم با دوستان یا اعضای خانواده خود در حال جر و بحث هستید، در حالیکه قبلا راحت تر با مسائل و مشکلات کنار می آمید. به یاد داشته باشید که عصبانیت و تحریک پذیری نیز از دیگر علائم افسردگی هستند. این علائم بیشتر دز مردها ظاهر می شود تا در زن ها.

کم شدن میل جنسی

یکی از شایع ترین علائم افسردگی کاهش تمایلات جنسی است. ممکن است فعالیت هایی که قبلا برایتان لذت بخش بودند، حالا لذتی برایتان نداشته باشند. علاقه شما به همسر، فرزندان، کار و سرگرمی ها کم می شود. در صورت مشاهده این علائم بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

احساس بی ارزش بودن

علائم افسردگی

احساسات از خود بیزاری و گناه در فرد ظاهر می شوند و دائم از خود انتقاد می کند. وی نسبت به مسائلی احساس مسئولیت می کند که از کنترل وی خارج هستند. روان درمانی به بازسازی اعتماد به نفس و کنترل احساسات شخص کمک می کند. اگر به تازگی دچار افسردگی شده اید و سابقه اقدام به خودکشی دارید، در معرض خطر هستید و به پزشک مراجعه کنید.

دردهای مزمن

آیا بدون اینکه به کمر خود فشار آورید، دچار کمر درد شده اید؟ یا دچار سردردها و معده دردهای مزمن شده اید؟ آیا قفسه سینه شما یا دست و پایتان بدون دلیل درد می کند؟ ممکن است دردهای جسمی را به عنوان نشانه افسردگی در نظر نگیرید، اما بهتر است بدانید درد نیز یکی دیگر از علائم افسردگی است. اگر به دردهایی مبتلا شده اید که علیرغم درمان بهبود پیدا نمی کنند، به پزشک مراجعه کنید.

افزایش یا کاهش وزن ناگهانی

بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی تمایل خود را به غذا خوردن از دست می دهند. برخی دیگر در زمان افسردگی بیش از حد غذا می خورند. اگر سابقه ابتلا به افسردگی را دارید و به طور ناگهانی و بدون تغییر رژیم غذایی خود، اشتهای شما کم یا زیاد شد مراقب بروز مجدد افسردگی باشید و به پزشک مراجعه کنید.

خستگی شدید

آیا در طول روز احساس خستگی می کنید؟ افسردگی باعث بروز احساس خستگی و ضعف شدید می شود. فعالیت های روزانه مانند لباس پوشیدن و ظرف شستن باعث خستگی و انزوا می شوند. غذا نخوردن یا غذای ناسالم خوردن باعث بروز خستگی می شوند. تغذیه سالم، ورزش کردن و خواب کافی باعث بهبود این علائم می شوند.

مشکل در فکر کردن

گاهی در زمان افسردگی فرد دچار مشکلات فکری و تمرکزی می شود و به راحتی حواس وی پرت می شود یا در به خاطر سپردن مسائل، تصمیم گیری و حل مسائل دچار مشکل شود. بروز ناگهانی این علائم نشان دهنده بروز مجدد افسردگی است.

فکر به خودکشی

فکر به خودکشی کردن یکی از جدی ترین علائم افسردگی است. برخی افراد به طور مکرر به خودکشی فکر می کنند. برخی دیگر نیز به دنبال روش هایی برای صدمه زدن به خود هستند. افرادی که دچار یاس شده و علاقه خود را به خیلی لذت ها از دست داده اند، در معرض خطر زیادی هستند. در این شرایط بهتر است بلافصله به روانپزشک مراجعه کنید.

علائم افسردگی در هر کسی متفاوت است. اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به هر یک از این علائم دچار شده اید که نگران کننده هستند، به روانپزشک مراجعه کنید. در این شرایط برای جلوگیری از پیشروی افسردگی روش های درمانی یا داروهایی تجویز خواهند شد. راهکارهایی برای کاهش استرس و فعالیت هایی برای بالا بردن احساس خوب ارائه می شوند.

اگر هر کدام از علائم گفته شده را در خود و یا در یکی از اطرافیانتان مشاهده کردید بهتراست در ابتدا توسط یک روانشناس مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز شما را جهت درمان دارویی به روانپزشک ارجاع خواهند داد.

منبع:

http://www.webmd.com/depression/ss/slideshow-relapse

نگارنده: سمیه محمدی

جهت کسب نوبت ویزیت در شعبه کرج اینجا را کلیک کنید

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

2 دیدگاه دربارهٔ «علائم هشدار دهنده افسردگی»

  1. سلام
    بعدازمشکلاتی که واسم پیش اومدحدودیک ساله پیش دکترمتخصص اعصاب وروان واسم ونلا75وگاباپنتین300بازولپیدم 10تجویزگرد
    دلیل مراجعه اولم استفاده بیش ازحد بودخانمم درجريان همه چيه الانم بارداره ونگران موندم دباره برم دکتریه جاگذینه ديگه تجويز کنه، واقعا ازقرق خوردن خسته شدم
    بعدازمشاورتون لطفا بگيد دکتر های پیشنهادی تون روچطوپیدا کنیم

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      با تمام مدارک پزشکی برای جناب دکتر شیرآلی یا دکتر هرمز پور میتوانید نوبت ویزیت تهیه فرمائید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *