سرطان و استرس روانی…

در این مقاله می خوانیم:

  • استرس روانی چیست؟
  • بدن در طول استرس چگونه پاسخ می دهد؟
  • استرس روانی چطور می تواند باعث سرطان شود؟
  • استرس روانی چطور بر افراد مبتلا به سرطان تاثیر می گذارد؟
  • افراد مبتلا به سرطان چطور می توانند با استرس روانی کنار بیایند؟

استرس روانی چیست؟

استرس روانی احساسی است که افراد هنگامی که تحت فشار ذهنی، جسمی، یا عاطفی قرار می گیرند تجربه می کنند. تجربه ی مقداری استرس روانی طبیعی است، اما افرادی که استرس روانی را در سطوح بالا و یا بارها و بارها در یک دوره ی زمانی طولانی تجربه می کنند، ممکن است دچار مشکلات سلامتی (اعم از جسمی یا ذهنی ) شوند.

استرس می تواند هم به دلیل مسئولیت های روزانه و حوادث روزمره، و هم به دلیل حوادث غیرطبیعی از قبیل تروما(آسیب) یا بیماری در خود فرد یا یکی از اعضای نزدیک خانواده ایجاد شود. وقتی افراد احساس می کنند نمی توانند تغییراتی را که به دلیل بیماری ای مثل سرطان و یا فعالیت های طبیعی زندگی به وجود آمده مدیریت و کنترل کنند، دچار پریشانی می شوند. پریشانی به طور فزاینده ای به عنوان یکی از عواملی که کیفیت زندگی را در بیماران مبتلا به سرطان کاهش می دهد شناخته شده است. حتی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد پریشانی شدید با نتایج بالینی ضعیف تر در ارتباط است. دستورالعمل های بالینی در دسترس پزشکان و پرستاران قرار دارد تا به کمک آن بتوانند سطح پریشانی را در بیماران ارزیابی کرده و به آن ها در مدیریت این پریشانی کمک کنند.

بدن در طول استرس چگونه پاسخ می دهد؟

بدن با ترشح هورمون های استرس( از قبیل اپی نفرین و نورو اپی نفرین) که فشار خون را افزایش می دهند، باعث افزایش سرعت ضربان قلب می شوند، و همچنین سطح قند خون را بالا می برند به فشار فیزیکی، ذهنی، و یا عاطفی پاسخ می دهد. این تغییرات کمک می کنند تا فرد با قدرت بیشتری عمل کند و با سرعت از این تهدید فرار کند.

تحقیقات نشان داده است افرادی که استرس شدید و طولانی مدت(مزمن) را تجربه می کنند می توانند مشکلات گوارشی، مشکلات باروری، مشکلات ادراری، و سیستم ایمنی ضعیف داشته باشند. افرادی که استرس مزمن را تجربه می کنند مستعد ابتلا به عفونت های ویروسی از قبیل آنفلوآنزا یا سرماخوردگی هستند و سردرد، مشکل خواب، افسردگی، و اضطراب دارند.

استرس روانی چطور می تواند باعث سرطان شود؟

هرچند استرس می تواند باعث شماری از مشکلات سلامت جسمی شود، اما شواهدی که نشان دهد استرس می تواند باعث ابتلا به سرطان شود ضعیف است. بعضی از مطالعات بین عوامل روانشناختی مختلف و افزایش خطر بروز سرطان رابطه ای را نشان داده اند، اما در مطالعات دیگر این طور نبوده است.

ارتباطات آشکار بین استرس روانی و سرطان می تواند به چندین روش به وجود آید. برای مثال، افرادی که تحت استرس قرار دارند ممکن است رفتارهای خاصی، از قبیل سیگار کشیدن، پرخوری، یا نوشیدن الکل، یا هرکاری که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد در خود پرورش دهند. کسانی که در خانواده فرد مبتلا به سرطان دارند نیز به دلیل وجود زمینه ی ارثی خطر ابتلا به سرطان در آن ها افزایش می یابد.

استرس روانی چطور بر افراد مبتلا به سرطان تاثیر می گذارد؟

افراد مبتلا به سرطان ممکن است از این بیماری استرس زا اثرات جسمانی، عاطفی، و اجتماعی دریافت کنند. کسانی که تلاش می کنند تا استرس خودرا با رفتارهایی از قبیل سیگار کشیدن یا نوشیدن الکل مدیریت کنند یا کسانی که کم تحرک می شوند ممکن است بعد از درمان سرطان کیفیت زندگی شان کاهش یابد. در مقابل، افرادی که قادر هستند از راهبردهای مقابله ای موثر برای کنار آمدن با استرس، از قبیل ریلکسیشن(آرام سازی) و تکنیک های مدیریت استرس سطوح کمتری از افسردگی، اضطراب، و علائم وابسته به سرطان و درمان آن را نشان می دهند.

شواهد حاصل از مطالعات تجربی نشان می دهد که استرس روانی می تواند باعث رشد و گسترش تومور شود. برای مثال، بعضی از مطالعات نشان داده اند که وقتی موش های حامل تومورهای انسانی محبوس و جدا شدند از موش های دیگر_ شرایطی که استرس را افزایش می دهد_ تومور های آن ها رشد کرده و به نقاط دیگر بدن گسترش یافتند (متاستاز). در یک مجموعه از آزمایش ها، در موش هایی که دچار استرس مزمن شده بودند نسبت به موش هایی که استرس نداشتند تومورهای انتقال داده شده به لنت های چربی پستان آن ها به سرعت به ریه ها وگره های لنفاوی گسترش پیدا کرد. مطالعات بر روی موش ها و سلول های سرطانی انسان که در آزمایشگاه رشد داده شده بودند نشان داد که هورمون استرس( نورواپی نفرین)، به عنوان بخشی از سیستم واکنش به جنگ یا گریز در بدن، ممکن است باعث ترویج متاستاز شود.

در مطالعه ی دیگری، از زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی درخواست شد که قبل از شیمی درمانی و همچنین در طول آن از داروهای مسدودکننده ی بتا، که جلوی ترشح برخی از هورمون های استرس را می گیرد استفاده کنند. زنانی که از این داروها استفاده کردند نسبت به زنانی که از این داروها استفاده نکردند پس از درمان سرطان شانس بیشتری برای بهبود بدون عود داشتند.

هرچند هنوز شواهد قدرتمندی که نشان دهد استرس مستقیما نتایج سرطان را تحت تاثیر قرار می دهد وجود ندارد، برخی سوابق نشان می دهند که وجود استرس حس درماندگی و نا امیدی را در بیماران افزایش می دهد. و این واکنش با میزان بالاتری از مرگ و میر در ارتباط است. ممکن است افرادی که به این بیماری دچار شدند به دلیل حس درماندگی و نا امیدی به دنبال درمان نروند، و به رفتارهای پرخطر از قبیل مصرف مواد مخدر رو آورند، یا یک سبک زندگی سالم را حفظ نکنند، که نتیجه ی این رفتارها مرگ زودرس خواهد بود.

افراد مبتلا به سرطان چطور می توانند با استرس روانی کنار بیایند؟

حمایت عاطفی و اجتماعی می تواند به بیماران در یادگیری کنار آمدن با استرس روانی کمک کند. برخی حمایت ها می توانند سطح افسردگی، اضطراب، و بیماری_ و علائم وابسته به درمان_ را در بیماران کاهش دهند. روش هایی که می توانند در کنار آمدن با استرس برای این بیماران مفید باشند شامل موارد زیر هستند:

  • آموزش ریلکسیشن(آرام سازی)، مدیتیشن(مراقبه)، و یا مدیریت استرس
  • مشاوره یا گفتگو درمانی
  • جلسات آموزشی در مورد سرطان
  • حمایت اجتماعی در فضای گروهی
  • داروهایی برای افسردگی یا اضطراب
  • ورزش

بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *