15 چیزی که شما به احتمال زیاد از روانکاوی نمی دانید

روانکاوی چیست؟ کشف عمیق‌ترین اسرار ذهن انسان

 

روانکاوی: تعریف و مبانی

روانکاوی، نظریه‌ای مطرح شده توسط زیگموند فروید، بر پایه تئوری ذهنی استوار است و تأثیر شگرفی بر فرهنگ و درک ما از زندگی عقلانی داشته است. با گذشت زمان، این نظریه توسعه یافته، اما برخی از ایده‌های کلیدی همچنان پایدار و نافذ باقی مانده‌اند.

اصول اساسی روانکاوی

روانکاوی بر این باور است که بخش‌های عمده‌ای از عملکرد روانی ما ناهشیار و پنهان هستند، ولی بر زندگی روزمره‌مان تأثیر عمیقی می‌گذارند. این شامل شناسایی تعارض‌های ناهشیار، انتقال تجربیات و روابط اولیه کودکی به شرایط کنونی، و تأکید بر اهمیت روابط جنسی و پرخاشگری در دوران کودکی است.

تأثیرات فرهنگی و اجتماعی روانکاوی

روانکاوی تأثیرات گسترده‌ای در حوزه‌هایی چون هنر، ادبیات، فلسفه، سیاست، جامعه‌شناسی، و مطالعات فیلم داشته است. این نظریه به ما کمک می‌کند تا پدیده‌های گسترده‌تر اجتماعی و فرهنگی مانند پارانویا و نژادپرستی را بهتر درک کنیم.

روانکاوی به عنوان یک روش درمانی

در روانکاوی، الگوهای ناهشیار بیمار به هشیاری کشیده می‌شوند. این فرایند به افراد کمک می‌کند تا نیروهای ناشیاری که زندگی‌شان را شکل می‌دهند را شناسایی کنند و در صورت لزوم، آن‌ها را تغییر دهند.

 روانکاوی چطور می‌تواند به شما کمک کند؟

تمامی انسان‌ها تحت تأثیر ناهشیارشان قرار دارند. روانکاوی می‌تواند به افراد کمک کند تا زندگی‌ای غنی‌تر و ارضاکننده‌تر داشته باشند. تیم متخصصین روانکاوی در کلینیک آلومینا، متشکل از پرسابقه‌ترین متخصصین روانکاوی در ایران، آماده هستند تا به شما در دستیابی به اهداف و خلق زندگی بهتر کمک کنند.

تماس با ما در صورت تمایل برای تعیین وقت مشاوره، لطفاً با ما تماس بگیرید.


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

41 دیدگاه دربارهٔ «15 چیزی که شما به احتمال زیاد از روانکاوی نمی دانید»

  1. متقاضی پکیج روانشناسی صنعتی

    سلام ، اینجانب جهت توسعه سرمایه های انسانی و گزینش نیروی کار مناسب و شایسته در فرایند استخدام برای مجموعه خود در مشهد ، نیاز به کسب اطلاعات ، راهنمایی و همکاری دارم . بسیار ممنون خواهم شد چنانچه در این زمینه تجربه یا اطلاعاتی دارید و یا اینکه توانایی همکاری دارید کمک فرمایید.

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام، دوست گرامی از طریق صفحه تماس با ما، با مرکز مشهد تماس بگیرید تا همکاران در این زمینه راهنماییتان کنند.

  2. سلام من بااینکه دیگه اعتمادی ب روانشناس و روانپزشک ندارم با دو تجربه نا موفقی ک داشتم ولی بعد از بررسی های خودم برای رفع مشکل متوجه شدم ناخوداگاه من شخصیتای متفاوتی ساخته امکان تغییر خلقو خو رو ب وجوداورده من سر این قضیه حساس نشدم ولی متوجه شدم برای برطرف کردن افسردگیم کاهش حالت تهاجمیم واقعن ب کمک جدی ی روانشناس یا روانکاو حرفه ای احتیاج دارم گفتم امکان تغییر خلقو خو هست بهتره روند درمانیم جدی باشع و با تجربه ای ک من داشتم تحت هیچ شرایطی حاضر ب مصرف دارو نیستم گرچه اعتمادی ندارم ب این سیستم در ایران ولی حداقل برای جلوگیری از خودکشی بهترع ی فردی رو پیدا کنم با انصاف و درست بتونه کمکم کنه ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و تحقیقات پزشکی

      سلام دوست گرامی، در درمان هر اختلال یا بیماری، انتخاب پزشک مناسب متناسب با آن مشکل یک طرف قضیه است و طرف دیگر خود فرد، تلاش وی برای درمان، رعایت کامل راهکار درمانی یا مصرف به موقع دارو های تجویزی است. شکی نیست که در بعضی موارد پزشک تشخیص درست نمیدهد و یا درمان مناسب اتحاذ نمیشود ولی این مساله دلیل محکمی برای اینکه بگوییم پزشکان نمیتوانند در مواردی هیچ کمکی بکنند باشد. همان طور که خودتان ذکر کردید شما نیز با عدم مصرف دارو های تجویزی کمکی به این مساله نکرده اید. به شما توصیه میشود با یک روانپزشک حاذق صحبت کنید، دوست گرامی همیشه دارو درمانی تنها راه درمان نیست. اگر هم در صورت نیاز دارو تجویز شود باید به موقع و درست مصرف شود. پیشنهاد ما به شما دکتر نیوشا محمدی (روانپزشک) است. در صورت تمایل میتوانید ازطریق صفحه تماس با ما، از این پزشک تایم ویزیت بگیرید.

  3. یا سلام
    یکی از اقوام من به وضوح مشکلاتی دارد که نیازمند ویزیت است مثلن تمام روز به رو به رو خیره می شود و برنامه ای برای خود ندارد و با گذشت 30 سال از زندگیش قصد انتخاب شغل ندارد درحالی که تحصیل کرده است. اما وقتی حرف از درمان با او مبزنیم موافقت به دیدن روانشناس نمیکند و بد رفتاری میکند.. خواهشن در خصوص روش های مجاب کردن فرد کمک کنید.

    1. دکتر ندا فرزانه روانپزشک و رواندرمانگر

      با سلام و احترام
      در جهت درمان فرد حتما نیاز هست که به لحاظ اخلاقی، ایشان از مصرف دارو و یا روند درمان روانشناسی/روانپزشکی مطلع باشند مگر در موارد استثنا تهدید کننده حیات خود یا دیگران و بعضی دیگر موارد .بنابراین نیاز هست که با روشی مناسب با ایشان رفتار گردد تا علاقمند به درمان شوند.برای کسب اطلاعات بیشتر ، درصورت نیاز میتوانید به دکتر ندا فرزانه روانپزشک در کلینیک آزادی یا شریعتی مراجعه نمایید.

  4. مرتضی امیرحسینی

    سلام وقت بخیر…
    من یک مشکلی دارم که صبح ها وقتی از خواب بیدار میشم احساس سرما میکنم .یا بدنم میلرزه و یک حسی مانند دلشوره و استرس دارم …به گفتار درمان مراجعه کردم و همینطور روانشناس و خواستند که یک چک اپ کامل بدم .بعد از چک اپ چربی خون و کلسترولم گفتند بالاست..یک سری ویتامین ها مانند ویتامین e ویتامینdc و یک قرص جم فیبروزیل و یک قرص سینارکول و یک قرص آسنترا 50 که صبح ها نصف میخورم دادند..اما نه تنها بهتر نشدم .احساس میکنم حالم خیلی بد شده. یک حالتی مثل سستی بدن یا لرزش بدن دارم مخصوصا صبحا از خواب بیدار میشم با عرق سرد بیدار میشم…..لطفا راهنماییم کنید..

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      بهتراست علائم را به پزشک متخصص خود که دارو را تجویز کرده اند بیان کنید .

  5. سلام.
    یک سوال از خدمتتون دارم:
    میتونم نظر اساتید محترم ازدواج با اختلاف سن سی سال را بدونم؟
    میشه به عشق تکیه کرد و با فردی با چنین اختلاف سنی ازدواج کرد؟

    1. دکتر ندا فرزانه روانپزشک و رواندرمانگر

      با سلام و احترام
      مقوله ازدواج بر چند پایه قرار دارد مثل عشق و علاقه،روابط جنسی،صمبمیت ، وفاداری و…..طبیعتا هرکدام از این موارد مهم و تعیین کننده هستند.صرفا براساس عشق و علاقه نباید در مورد امر مهمی مثل ازدواج تصمیم گرفت.

  6. باسلام من ساکن قم هستم همسرم دچارافسردگی شده میخواستم اگه امکان داره ازدکترای خوب وقابل اعتمادکه توقم مطب داشته باشن معرفی کنید.باتشکر

  7. سلام
    پسری 30 ساله و مجرد هستم . از زندگی لذت نمیبرم و امیدی به بهبود ندارم لطفا بنده را برای یک دوره کامل روانکاوی و روانپزشکی جهت شناخت مشکلات روانی و فیزیولوژیکی راهنمایی بفرمایید.
    لطفا بفرمایید که به چند جلسه نیاز دارم .
    ممنون

    1. مدیر ارشد دپارتمان تحقیقات توجه و تمرکز

      رواندرمانگرتان با توجه به نوع مشکل تان و شخص شما تعیین می کند که چند جلسه نیاز است. آقای دکتر سینا قاسمی به شما در این زمینه کمک می کنند. سپاس

        1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

          سلام
          به صفحه تماس با ما ماجعه کرده و با نزدیک ترین شعبه برای جناب دکتر قاسمی به محل زندگی تان تماس گرفته بگیرید.

          1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

            سلام
            خیر فقط شعبات تهران تشریف دارند.

  8. با سلام
    مادری دارم که 90 سال سن دارد که با من زندگی می کنم جدیداً ایشان صداهایی می شنود که میگوید فرزندش را کشته اند و گریه می کند و وقتی فرزندش را می بیند خوب می شود و زندگی را هم به خود و هم به اطرافیان تلخ کرده است لطفاً راهنمایی کنید چه دکتر باید ببریم ؟ و یک دکتر خوب معرفی کنید. ضمناً ایشان بیماری فشارخون دارد که سالهاست قرص آتنولول 100 مصرف میکند و چند سال اخیر قرص لوزارتان 25 استفاده می کند. قبلاً از راهنمایی شما کمال تشکر را دارم.

  9. سلام
    بنده 37 سال سن دارم نامزد بنده مشكل خنده لثه اي دارد و برايم خوشايند نيست. نزد مشاور ازدواج رفتيم گفت مشكل وسواس دارم و بايد به يك روانكاو مراجعه كنم بنظرتان چيكار كنم؟

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      برا ی جناب دکتر صلحی در کلنیک شریعتی

  10. با سلام
    من ٢٧ ساله هستم و چند ساله كه در هنگام خواب يا تنهايي دچار توهم و ترس ميشم البته شدت و دفعات آن طي اين چند سال به مرور افزايش پيدا كرده. هنگامي كه چشمهام رو ميبندم قبل از اينكه به خواب كامل فرو برم صحنه هاي عجيب ميبينم و با لزش و ضربان قلب زياد بلند ميشم، اين توهمات گاهي به صورت شنيداري هم هستند به اين صورت كه با صداي شخصي كه در حال صحبت با من هست ناگهان از خواب ميپرم، همچنين از بيماري سوشيال فوبيا رنج فراوان ميبرم حتي زماني كه تلفني در حال صحبت كردن با كسي هستم، اين موضوع باعث شده از دوستان بسيار خوبم و حتي خوانواده دوري كنم، استرس بسيار زياد دارم همچنين اظطراب، طپش قلب و خوردن ناخن، از خواب و تنهايي به دليل توهماتي كه دارم به شدت ترس دارم. تا به حال به دكتر مراجعه نكردم. پيشاپيش از راهنماييتون متشكرم.

  11. سلام پسر 9 ساله ای دارم که خیلی مضطرب ، ترسو و بدون اعتماد به نفس است به خصوص ترس از تنهایی او خیلی ما را آزرده کرده و تلاشهای خودمان جهت درمان او بی فایده بوده می خواستم بدانم در شیراز جهت درمان او به کجا مراجعه نمایم آیا مرکز شما در شیراز قادر به درمان او هست ؟

  12. سلام پسر 9 ساله ای دارم که خیلی مضطرب ، ترسو و بدون اعتماد نفس است به خصوص ترس از تنهایی او خیلی ما را آزرده کرده و تلاشهای خودمان جهت حل مشکلاتش بی فایده بوده می خواستم بدانم در شیراز به کجا مراجعه نمایم آیا مرکز شما در شیراز قادر به درمان فرزند من هست ؟

  13. سلام . من مشکل ارتباط با اطرافیان خودم رو دارم . جوری که از کسانی که رابطه نزدیکی هم داشتم فاصله گرفتم و حتی واقعا داخل جمع حرفی واسه گفتن ندارم و اصلا نمیدونم چجوری با کسی سر صحبت رو باز کنم و این در حالیه که خیلی ها دست دوستی به سمتم دراز میکنن و من نمیتونم نگهشون دارم . هیچ مهمونی به راحتی نمیرم و خونه و تلویزیون رو به هر کسی ترجیح میدم . این شرایط رو تقریبا دو ساله دارم تجربه میکنم و فکر میکنم احتیاج به روانکاوی و درمانی دارم . ممنون میشم اگه دکتر خوب و دلسوزی میشناسید معرفی کنید یا راهنمایی کنید . این مساله داره رو تمام جنبه های زندگیم تاثیر میذاره . در پایان لازمه بگم اینها تلقین نیست و خیلی سعی کردم این مشکل رو انکار کنم . واقعا ممنونم

    1. مدیر ارشد دپارتمان تحقیقات توجه و تمرکز

      باسلام. آقای دکتر سینا قاسمی در زمینه درمان روانکاوی به شما کمک می کنند. باتشکر.

  14. با سلام همسرم 20 ساله که بیماری افسردگی سایکوتیک داره 15 سال پیش بعلت ازدواج با من و مخفی کاری خانواده اش داروهایش را یکباره قطع و بعد از سه ماه دچار حمله وبستری شدن در بیمارستان و این فکر که دختری در امریکا منتظرشه که با وی ازدواج کنه در مدت این 15 سال همچنان با این فکر اما زندگی میگذراند و سر کار میرفت اما مرتب هم به من گیر میداد که اگه تو نبودی دختره تا حالا برمیگشت یا با من تماس میگرفت متاسفانه مدت سه ماه است که کارش را ول کرده با اجازه دکترش داروهاش رو (پرفنازین 8 )که یکبار در روز بود به دو بار رساندم اما تاثیری در بازگشت به کارش نداشته لطفا کمکم کنید ممنکه کارش رو از دست بده و بدنبال بیکاری مشکلات …..

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      بهتر است بررسی های بیشتری انجام شود در برای جناب دکتر قاسم زاده می توانید نوبت ویزیت تهیه فرمائید.

  15. به نام خدا
    سلام
    خیلی ممنون از اینکه امکان پرسیدن سؤالات روانشناسی را قرار داده اید.
    می خواستم بدونم فرق بیماری تی اس با بیماری پارافیلیا چیه؟ من سختی های خیلی زیادی کشیده ام از دست این حس عجیبی که در درونم هست. تقریبا همیشه دوست داشته ام یک زن باشم. تمایل شدید به استفاده از لباس و وسائل مخصوص زنان داشته ام. شدیدا عاطفی و دارای روحیات لطیف ام. مدت دو سال و نیم تحت درمان مشاوره با کمک همسرم به صورت رفتار درمانی و شناخت درمانی و دارو درمانی قرار گرفتم.(داروهای فلوکستین، پروپرانانول و ریسپریدون زیر نظر دو پزشک متخصص مصرف کرده ام.) منتهی پس از دو سال که از اتمام دوره درمان گذشته الان دوباره آن حالات و روحیات ظاهر گردید. در آن زمان برخی به من می گفتند بیماری ام تی اس است. الان برخی می گویند پارافیلیا است. الان هم پس از مشاوره و مراجعه به متخصص شروع کرده ام به مصرف دارو (ریسپریدون، پروپرانانول، و بوپروپیون) و شناخت درمانی و ورزش.
    متخصص اعصاب و روان که الان به ایشان مراجعه کردم و این داروهای اخیر را تجویز کردند گفتن بیماری ات پارافیلیا است و علاوه بر دارو باید روانکاوی شوی تا درمان شوی.
    خیلی ممنون میشوم اگر نظرات خود را برای راهنمایی ام بفرمایید.
    با تشکر فراوان

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      سلام
      گرچه تشخیص این دو اختلال از یکدیگر معمولا چندان سخت نیست ولی در برخی افراد افتراق این دو از یکدیگر دشوار می شود و در مصاحبه های متعدد و جلسات زیاد مشخص می شود که فرد دچار یکی از این دو اختلال است.با شرح حال فوق و از راه دور متاسفانه نمیتوانیم بین این دو افتراق قائل شویم و جواب مشخصی به شما بدهیم.
      بله روانکاوی در کنار درمان دارویی معمولا بسیار کمک کننده است.

  16. سلام
    بلهمتوجهم..میدانم روانکاوی شرایطی دارداینکه خودروانکاوباید نزدشخص روانکاودیگری
    روانکاوی شده باشد..آفایان دکترقاسمی ودکترصلحی نزد چه کسی،کجا،چندسال وتاییدشان
    توسط کدام موسسه یانهادی میباشد؟مسئله سنگین روح وروان آدم است.تشکرازپاسخ شما.

  17. سلام
    میدانم روانکاوی بسیارسنگین وتخصصی است.لطفا بفرمایید
    روانکاوانتان چه کسانی هستند ووچه مدرکی دارند؟

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      سلام
      آقای دکتر صلحی و دکتر قاسمی که هردو روانپزشک و روانکاو هستند.
      سپاس

  18. سلام.با توجه به مطالعات خودم در زمينه ي روانشناسي حس ميکنم مشکل addوadhdدارم.گاهي اصلا نمي فهمم زمان چطور ميگذره.همه چيز يادم ميره.سي سال سن دارم.گاهي به خودم ميگم تو اين سن نکنه آلزايمر گرفتم.چيزي توي ذهنم ثبت نميشه.تمام خااطرات خدمت سربازي و مدرسه ام از يادم رفته.حافظه ي کوتاه مدتم اصلا فعال نيست.همون زمان دبيرستان هم که بودم از همه بيشتر وقت ميگذاشتم براي خوندن کتابهام.اما اصلا نتيجه ي دلخواه نميداد.مجرد هستم و مشکلات جنسي هم دارم.ساکن جنوب فارس.يه چيزايي راجع به نوروفيدبک هم ميدونم.به خاطر هزينه اش يه جلسه بيشتر نرفتم. اونم خودم سر خود. اضطراب افسردگي هم به نظر مياد داشته باشم.و پيوند کليه شده ام دو ساله.دارو نمي تونم استفاده کنم.لطف کنيد توضيحاتي بفرماييد و اينکه در اولين قدم چکار کنم.انگيزه ي زيادي به تغيير نظام ذهني و باورها دارم.و علاقه مند به داشتن زندگي مدرن و به روز.قدمهايي هم برداشته ام.چرا که قبلاحدود شش هفت سال پيش يه شخصيت کاملا مذهبي بوده ام.چند بار هم به يک روانشناس مراجعه کرده ام.اما پايدار نبود.متشکرم.

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      سلام
      بهتر است در اولین قدم به روانپزشک جهت بررسی اولیه وضعیت ذهنی و حافظه مراجعه نمایید.
      سپاس

  19. سلام،من متخصص قلب هستم و یکی از نزدیکانم مبتلا به بیماری ام اس است،و من فکر میکنم دچار اختلالات شناختی است،لطفا در باره درمان و روشهای نوروفیدبک در این زمینه مرا راهنمایی فرمایید،ممنون

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      سلام

      اختلالات شناختی در ام اس با درمان های دارویی به همراه روش های غیردارویی درمان میشوند. توصیه من اینست که ایشان با نورولوژیست خودشان مشورت نمایند و سپس در صورتی که ایشان صلاح دانستند، درمان را توسط ایشان پیگیری نمایند.چرا که بهتر است پزشک خودشان در مورد ادامه درمان ایشان تصمیم گیری نمایند.

      ولی درصورتی که قصد دارند پزشکشان را عوض کنند بهتر است ابتدا توسط خانم دکتر وهابی ویزیت شوند و سپس ایشان برای انتخاب درمان شناختی و… تصمیم گیری نمایند.

      سپاس

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      سلام
      از نمایندگی ما در شیراز پرس و جو بفرمایید
      سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *