اختلالات خواب مربوط به خوردن

اختلالات خواب مربوط به خوردن
اختلالات خواب مربوط به خوردن

اختلالات خواب مربوط به خوردن، عبارت است از الگوهای غیرطبیعی غذا خوردن در طول شب.

راه رفتن در خواب مشکل رایجی است، اما گاهی فرد ممکن است در زمان راه رفتن در خواب به غذا خوردن بپردازد که البته این مشکل زیاد شایع نیست. افراد مبتلا به این مشکل در زمان خواب غذا می خورند. آنها اغلب در هنگام خواب به آشپزخانه می روند و غذا آماده می کنند، بدون اینکه چیزی از این اقدامات به خاطر آورند. اگر این اتفاق به طور مکرر رخ دهد، فرد پس از مدتی دچار اضافه وزن شده و در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 خواهد بود.

سندروم خوردن در شب (NES) اختلال دیگری است که در آن فرد در طول شب با آگاهی کامل به خوردن غذا می پردازد و بدون خوردن نمی تواند بخوابد.

علائم سندروم خوردن در شب اغلب حداقل به مدت دو ماه تداوم دارند و عبارتند از:

  • اشتهای کم یا بی اشتهایی به صبحانه
  • خوردن غذای بیشتر پس از شام، بیشتر از وعده اصلی
  • خوردن بیشتر از نیمی از غذای روزانه پس از شام
  • بیدار شدن های مکرر از خواب که با غذا خوردن برطرف می شود

اختلالات خوردن مربوط به خواب شبانه (NS-RED) و سندروم خوردن در شب (NES) دو اختلال متفاوت هستند. فرد مبتلا به NES در حالت هوشیاری غذا می خورد، در حالیکه خوردن در   NS-RED در حالت عدم هوشیاری اتفاق می افتد.

به هرحال هر دوی آنها از این بابت مشابه هستند که مربوط به غذا خوردن و خواب می باشند. هر دو اختلال بر روی تغذیه فرد تاثیر می گذارند و باعث افسردگی، خجالت و افزایش وزن در فرد می شوند.

چه کسانی به اختلالات خواب مربوط به خوردن مبتلا می شوند؟

مردان وزنان هر دو در معرض خطر ابتلا به این اختلالات هستند، با این حال شیوع آن در بین زنان بیشتر از مردان است. تصور می شود کمی بیش از کل جمعیت زنان به NES مبتلا هستند و نزدیک به 5 درصد آنها از اختلال NS-RED رنج می برند. میزان این اختلالات در افراد مبتلا به اختلالات خوردن به 17 درصد افزایش یافته است.

بسیاری از این مبتلایان در طول روز رژیم می گیرند که منجر به گرسنه شدن آنها می شود و در نتیجه در معرض خطر ابتلا به اختلالات خوردن قرار می گیرند. در برخی موارد نیز فرد مبتلا به اختلالات خواب ناشی از اختلالات خوردن به مصرف الکل و مواد مخدر روی می آورد.

چگونگی درمان اختلالات خواب مربوط به خوردن

درمان این اختلال ها با یک مصاحبه آغاز می شود. گاهی ممکن است لازم شود فرد یک شب در آزمایشگاه بگذراند تا در طول شب خواب و فعالیت مغزی وی مورد بررسی قرار گیرد. بعضی پزشک ها دارو تجویز می کنند که البته از مصرف قرص های خواب آور اجتناب می شود زیرا این قرص ها سردرگمی و گیجی را در فرد افزایش می دهند. برخی روش های درمانی سعی دارند اضطراب را در فرد بیمار کاهش دهند.

لینک منبع

نگارنده: سمیه محمدی

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *