رابطه بین افسردگی و درد مزمن

افسردگی و درد مزمن

در این مقاله میخوانیم:

درد مزمن چیست؟
آیا چرخه افسردگی و درد وجود دارد؟
چرا همپوشانی بین افسردگی و درد مزمن وجود دارد؟
آیا داروهای ضد افسردگی در درمان درد مزمن نیز موثرند؟
چگونه می توانم با فعالیت بدنی به درمان هر دو (درد مزمن و افسردگی) کمک کنم؟
بهترین راه برای مدیریت درد مزمن و افسردگی چیست؟

درد مزمن دردی است که بسیار طولانی تر از مشکل اصلی و یا آسیب به طول می انجامد.(مانند سردرد چند ماهه پس از یک ضربه به سر). هنگامی که درد مزمن می شود، بدن شما ممکن است به راه های مختلفی واکنش نشان دهد. درد مزمن ممکن است سبب اختلال در هورمون مغز، کاهش انرژی، اختلالات خلقی، درد عضلانی، و اختلال عملکرد ذهنی و جسمی شود.

از آنجا که افسردگی در بیماران مبتلا به درد مزمن اغلب تشخیص داده نمی شود، این مشکل اغلب درمان نیز نمی شود!  در نتیجه این دو فرد دچار افسردگی همراه با اختلالات خواب، از دست دادن اشتها، کمبود انرژی و کاهش فعالیت فیزیکی می شود که این موضوع ممکن است درد را بسیار شدیدتر کند.

قسمتی از همپوشانی بین افسردگی و درد مزمن را می توان با فیزیولوژی بدن توضیح داده شده است. افسردگی و درد مزمن دربرخی از انتقال دهنده های عصبی (مواد شیمیایی مغز )مشترک هستند.

درد مزمن در زندگی یک فرد به افسرده شدن فرد نیز کمک می کند. درد مزمن می تواند فرد را با ضرر و زیان های بزرگ، مانند از دست دادن ورزش ، خواب، روابط اجتماعی و دوستانه ، روابط جنسی، حتی  کار و درآمد روبرو سازد . این تلفات باعث می شود که فرد احساس افسردگی کند.افسردگی نیز موجب بزرگنمایی درد میشود.

مقایسه افراد مبتلا به درد مزمن و افسردگی با کسانی که فقط به درد مزمن رنج می برند نشان میدهد که کسانی که ازهر دو مشکل رنج می برند :

  • درد شدیدتری را تحمل میکنند.
  • کنترل کمترنسبت به زندگی خود دارند.
  • راهبردهای مقابله با استرس ناسالمتری بکار میبرند.

از آنجا که درد مزمن و افسردگی در هم تنیده هستند ، آنها اغلب با هم درمان می شود. در واقع، برخی از داروها می توانند هر دو درد مزمن و افسردگی را بهبود بخشد.

با توجه به اینکه درد مزمن و افسردگی  انتقال دهنده های عصبی یکسانی را درگیر می کنند، داروهای ضد افسردگی برای درمان هر دو درد مزمن و افسردگی استفاده می شود. اثرات داروهای ضد افسردگی در مغز باعث کاهش احساس درد میشود.

شواهد فراوان از اثربخشی داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای قدیمی تر وجود دارد. با این حال، به دلیل عوارض جانبی، استفاده از آنها اغلب محدود شده است. داروهای ضد افسردگی جدیدتر یعنی داروهای مهار کننده های سروتونین و نوراپی نفرین به نظر می رسد عوارض جانبی کمتری دارند و به همان اندازه داروهای قدیمی تر در کنترل درد و افسردگی موثرند.

[divider]

دکتر مغز و اعصاب مصطفی امیری

♦  دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات – دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

  فلوشیپ اختلالات خواب از دانشگاه بارسلونا

  مدیر دپارتمان مغز و اعصاب مجموعه کلینیک های تخصصی آلومینا

کلینیک آلومینا مرکز فوق تخصصی پیشگیری و درمان اختلالات مغز و اعصاب و روان در ایران است.

تماس با ما


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *