داروهای رایج تا چه حد میتواند خطرناک باشد؟!

داروهای رایج

مطالعه بزرگی که اخیرا در آمریکا انجام شده است نشان داده است که با مصرف داروهای با اثرات آنتی کولینرژیک در دوزهای بالاتر و یا برای مدت طولانی تر ؛ ریسک نسبتا زیادی برای زوال عقل( آلزایمر) وجود دارد!

این مطالعه برای مردم و حتی پزشکان باتجربه شوک برانگیز بود چرا که اغلب داروهای مورد بررسی بدون نسخه در دسترسند و تاکنون این داروها در دسته داروهای نسبتا بی خطر گنجانده شده بودند.

 داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای مانند دوکسپین ، آنتی هیستامین های نسل اول مانند کلرفنیرامین و داروهای کنترل مثانه مانند اکسی بوتینین (Ditropan) در راس داروهایی هستند که میتوانند موجب فراموشی و زوال عقل شوند.

افرادی که حداقل 10 میلی گرم روزانه دوکسپین، 4 میلی گرم روزانه کلرفنیرامین، یا 5 میلی گرم روزانه اکسی بوتینین برای بیش از سه سال مصرف می کنند در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به زوال عقل می باشند.

در این مطالعه پیشنهاد می شود که بجای استفاده از داروهای فوق از داروهای کم ضرر تر استفاده کنیم مانند : مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) مانند سیتالوپرام (Celexa) و یا fluoxitene (پروزاک) برای افسردگی و آنتی هیستامین های نسل دوم مانند لوراتادین (claritin) برای آلرژی

همچنین در این مطالعه توصیه شده است که همیشه باید از کمترین دوز موثر استفاده شود و پزشک در طول درمان به مصرف داروها نظارت دقیق و کامل داشته باشد.

[divider]

دکتر مغز و اعصاب مصطفی امیری

♦  دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات – دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

  فلوشیپ اختلالات خواب از دانشگاه بارسلونا

  مدیر دپارتمان مغز و اعصاب مجموعه کلینیک های تخصصی آلومینا

کلینیک آلومینا مرکز فوق تخصصی پیشگیری و درمان اختلالات مغز و اعصاب و روان در ایران است.

تماس با ما


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

2 دیدگاه دربارهٔ «داروهای رایج تا چه حد میتواند خطرناک باشد؟!»

  1. با سلام.وادب…پدرم 63 ساله است بدون هیچ سابقه بیماری مغزی حدود یکماه پیش چشم چپش کاچ شدم گفته شد عصب چشم فلج شده ک صد روز برای ترمیم زمان میبرد ک خوب شد کمتر از بیست روز بلافاصله بعد از ان ام ار ای مغز دادند ک عصب چک شود گفتند ک رگ گردن به سر تنگ شده ک همراه با سرگیچه های شدید و تهوع شدید بود ک گفته شد مایع گوش میانی هم دخیل است ک داروهایی : بتاسرک سینیرازین پلاویکس ولبان اسپریمیکس فولیک اسید تریامترن رواستاتین به ایشون دادند.البته پدرم سابقه فشار خون داشت ک طی این سرگیچه ها دچار نوسان شدید فشار مخصوصا صبح موقع بیدار شدن از خواب معمولا 14 یا 15 میرسید با توجه ب مصرف قرص ها کمی بهتر شدن منتها در طول روز خواب الودگی شدید خشکی دهان اذیتشون میکنن الان دوره کل این بیماری 15 روز شده.. ممنون میشم از پاسخ بنظر ما تعداد قرص ها زباد است و تا بطور طبیعی تا چه زمان باید مصرف شود بسیار سپاسگزارم از شما

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      سلام
      در مورد زمان ادامه داروها باید پزشکتان نظر بدهد ولی در مورد سیر بیماری ممکن است هفته های طول بکشد تا بهبود یابند
      سپاس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *