داروهای خواب آور پرطرفدار

داروهای پرطرفدار

یک بررسی انجام شده در مجله ی پزشکی خواب در سال 2010 نشان می دهد که 30 درصد افراد بی خوابی را تجربه کرده اند. این مقاله نشان می دهد که اختلالات فعلی خواب بر روی سلامت افراد تاثیر منفی دارد.

یک بررسی انجام شده در سال 2009 در مجله ی تغذیه، سلامت و پیری، نشان می دهد که افرادی که دچار اختلالات خواب هستند، میزان رضایت کمتری از زندگی خود دارند. با توجه به این یافته ها، عجیب نیست که در نسخه ی 2008 از انجمن آمریکایی بازنشستگان 50 مورد از بیشترین داروهای تجویز شده داروهای خواب آور هستند. این داروها طبق علائمی که برای درمان مشکل مورد نظر نشان می دهند، طبقه بندی می شوند.

اضطراب

هدف سه داروی اول از این لیست 50 تایی داروهای خواب، برای درمان اضطراب می باشد. این سه دارو عبارتند از آلپرازولام، کلونازپام و لورازپام داروهای ضداضطراب نامیده می شوند.

اختلالات اضطراب از جمله حملات استرسی، معمولا با کمبود خواب در ارتباط هستند. یک بررسی انجام شده در سال 2002 در مجله ی مربوط به تحقیقات روانپزشکی، نشان می دهد که 100 درصد افراد مبتلا به استرس پس از سانحه و اختلالات ترس، دچار بی خوابی می شوند. علاوه بر این 96 درصد این افراد دچار کابوس های نگران کننده می شوند.

آلپرازولام، کلونازپام و لورازپام در گروهی به نام بنزودیازپین قرار می گیرند. این داروها افزایش دهنده ی خواب قوی هستند. به عنوان مثال یک آزمایش انجام شده در سال 2009 نشان می دهد که هم آلپرازولام و هم لورازپام در کاهش میزان استرس و بهبود خواب موثر هستند.این داروها بدون نسخه پزشک نباید به هیچ عنوان بیش از دوهفته مصرف شوند٬در غیراینصورت باعث اعتیاد دارویی و وابستگی غیرقابل جبران میشوند.

افسردگی:

چهارمین دارو در این لیست 50 تایی، برای درمان افسردگی به کار می روند. این دارو که ترازودن نامیده می شود، یک داروی ضدافسردگی می باشد. افراد مبتلا به افسردگی مانند اختلالات روحی فصلی، معمولا دچار مشکلات بی خوابی نیز هستند.

یک مقاله ی منتشر شده در سال 2005 نشان می دهد که بیماران ناراحت دیرتر به خواب می روند و خواب مفید آنها نیز کمتر است. این امر باعث کمتر شدن فعالیت افراد در طول روز هم می شود.

ترازودن در واقع مربوط به گروه تتراسیکلیک ها می شود که این داروها خواب را افزایش می دهند. یک گزارش ارائه شده در سال 2009 نشان می دهد که ترازودن میزان افسردگی را کاهش می دهد و مقدار و کیفیت خواب را نیز بهبود می بخشد.

جالب این است که تاثیرات موثر مربوط به ترازودن در چند هفته ی اول درمان مشخص می شود.این دارو فقط با نسخه پزشک در دسترس است.

بی  خوابی

بی خوابی

آخرین دارو از این لیست 50 تایی برای درمان بی خوابی می باشد. این دارو که زولپیدم نامیده می شود، یک هیپنوتیزم کننده می باشد. بی خوابی معمولا شامل کمبود خواب در شب و احساس خواب آلودگی در طول روز می باشد. تحقیق انجام شده در سال 2009، بیان می کند که بی خوابی نتیجه ی عدم هماهنگی بین ساعت واقعی و ساعت بدن می باشد. این تفاوت بی خوابی و بی قراری را به دنبال دارد.

زولپیدم به عنوان یک داروی غیر بنزودیازپین مطرح می شود که خواب را افزایش می دهد. مطالعه ی انجام شده در سال 2001 نشان داد که زولپیدم کیفیت خواب مسافران را در اقیانوس اطلس بهبود بخشیده است. به هرحال این دارو تاثیر خود را از طریق تغییر زمان داخلی به دست نیاورده است.

یک بررسی انجام شده در سال 1995 نشان می دهد که داروهای غیر بنزودیازپین خواب عمیق را بدون تغییر ریتم بیولوژیکی افزایش می دهند.این داروها بدون نسخه پزشک نباید به هیچ عنوان بیش از دوهفته مصرف شوند٬در غیراینصورت باعث اعتیاد دارویی و وابستگی غیرقابل جبران میشوند.

مرکز تحقیقات کلینیک فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان آلومینا

[divider]

دکتر مغز و اعصاب مصطفی امیری

♦  دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات – دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

  فلوشیپ اختلالات خواب از دانشگاه بارسلونا

  مدیر کلینیک خواب مجموعه کلینیک های تخصصی آلومینا

کلینیک آلومینا مرکز فوق تخصصی پیشگیری و درمان اختلالات مغز و اعصاب و روان در ایران است.

تماس با ما


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *