تاثیر موسیقی بر نوزاد در رحم مادر

تاثیر موسیقی بر نوزاد داخل رحم
تاثیر موسیقی بر نوزاد داخل رحم

یک نوزاد در رحم مادر صداهای زیادی از دنیای بیرون را می شوند، اما یکی از صداهایی که توجه زیادی را به سمت خود جذب می کند، موسیقی است. تحقیقات نشان داده اند که نوزاد متولد نشده نیز از شنیدن ممیزانی از موسیقی در روز لذت می برد.

صداها در رحم مادر

یک نوزاد حدودا از 17 هفتگی در رحم مادر صداها را می شنود، تقریبا از زمانی که مادر اولین حرکات نوزاد را حس می کند و قبل از اینکه جنسیت نوزاد قابل تشخیص باشد. تا هفته 26 بارداری ضربان قلب نوزاد در پاسخ به صداها بیشتر می شود، صداهایی مانند موسیقی که از دنیای بیرون رحم به نوزاد می رسند. در

در هفته 33 بارداری نوزاد در زمان شنیدن موسیقی نفس می کشد که نوعی آگاهی به ضربات موسیقی نشان می دهد. تا هفته 33 ام نوزاد در رحم مادر به موسیقی های مختلف عکس العمل های متفاوت نشان می دهد و حرکات متفاوتی دارد.

موسیقی و رشد

تاثیر دقیق موسیقی بر روی نوزاد در رحم مادر دقیق مشخص نشده است. تحقیقاتی که در این زمینه در سال 1985 انجام شد نشان داد نوزادانی که نوزادانی که قبل از تولد بیشتر به موسیقی گوش می دهند، دوره توجه و تمرکز مورد انتظار از آنها نسبت به سن آنها بیشتر است و صداها را بهتر تقلید می کنند.

طی یک تحقیق دیگر نوزادان متولد نشده در معرض موسیقی قرار گرفته و پس از آن تاثیر موسیقی بر روی آنها بررسی شد. این نوزادان از زمان تولد تا 6 ماهگی در مهارت های حرکتی، رشد زبانی و مهارت های شناختی نسبت به دیگر نوزادان پیشرفت بیشتری داشتند. به هرحال چنین تحقیقاتی کوتاه بوده و دیگر تکرار نشدند، بنابراین این سوالات هنوز باقیست که چه میزان موسیقی برای نوزاد مفید است.

تشخیص پس از تولد

در سال های 1991 و 1993 تحقیقی بر روی 6 خانم باکودک ردار انجام شد. محققان این مسئله را مورد بررسی قرار دادند که آیا نوزاد پس از تولد موسیقی هایی را که در رحم مادر شنیده تشخیص می دهد یا خیر. پیانو کلاسیک، موسیقی همراه با آواز و راک از طریق هدفون در رحم مادر پخش می شدند. نوزادانی که موسیقی را قبلا در رحم مادر شنیده بودند، تا 6 هفته اول پس از تولد با هوشیاری و حرکات فیزیکی بیشتر به این موسیقی ها واکنش نشان می دادند و موسیقی مورد نظر را تشخیص می دادند.

محققان معتقدند این تشخیص از موسیقی پیش از تولد ممکن است تا 12 ماه پس از تولد یا بیشتر از آن طول بکشد. پخش موسیقی آشنا برای نوزاد پس از تولد به آرام کردن نوزاد کمک می کند.

هشدار

مادرانی که تمایل دارند برای نوزاد متولد نشده خود موسیقی پخش کنند، نباید صدای آن را خیلی بالا ببرند. قرار گرفتن نوزاد در برابر صدای زیاد باعث تحریک بیش اندازه نوزاد می شود و به علاوه به گوش در حال رشد او نیز آسیب می رساند. مایع اطراف نوزاد در رحم مادر صداها را تقویت می کند و صدایی که شما می شنوید ممکن است در رحم خیلی بلندتر و قوی تر باشد. سطح ایده آل صدا در این شرایط 70 دسی بل می باشد که برای مادر نیز بی خطر است.

لینک منبع: اینجا کلیک کنید.

نگارنده: سمیه  محمدی

 

ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره ای در کلیه شعب تهران و کرج

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *