تاثیرعامل آفت کش بر بیماران مبتلا به بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)

تاثیرعامل آفت کش بر بیماران مبتلا به بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)

کاربرد اصطلاح  سم پایریتروئید می تواند عبارت دلگرم کننده و مناسبی برای فنوتیپ  بیماری بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) باشد. مطالعات تکمیلی صورت گرفته بر روی خانواده موش ها و جوندگانی از این قبیل نشان داد که ارتباطی میان قرار گیری در معرض سم پایریتروئید و بروز علائم مرتبط با بیماری بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) وجود دارد که این علائم بیشتر در موشهای نر مشاهده شد. بدین منظور، محققان  به ارزیابی و سنجش تاثیرات قرار گرفتن در معرض سم پایریتروئید و شناخت نشانه هاى بيمارى بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) به صورت تصادفی از میان 687 کودک آمریکایی بین سنین 8 تا 15 سال  پرداختند. این کودکان از شرکت کنندگان در نظرسنجی بررسی سلامت و تغذیه ملی بودند، تنها فرآیندی که به کمک آن محققان قادر بودند تشخیص درستی از بیماری در ارتباط با موضوع  بیماری بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)، علائم زیستی سم پایریتروئید، و عوامل مشترک ( مانند:  درآمد خانواده، سن، جنسیت، نژاد، قومیت، بیمه درمانی، قرار گرفتن در معرض تنباکو پیش از تولد و …) داشته باشند.

تاثیرعامل آفت کش بر بیماران مبتلا به بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) 2

میزان قرار گیری در معرض سم  با اندازه گیری همزمان سطح ادرار  کودکان در صورت وجود دگرگوهره فنوکسی بنزوئیک پایریتروئید مورد ارزیابی قرار گرفت. بیماری کودکان زمانی  بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) تشخیص داده می شد که معیار یا سنجه DSM-IV در ادرار آنها یافت شود. با بررسی متغیرهای گوناگونی که منجر به بهبود تدريجي بيمارى يا نشانه هاى آن شدند، محققان به ارتباط میان موضوع  بیماری بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)، علائم زیستی سم پایریتروئید پرداختند.

 در حالت کلی، بیماری 15 درصد کودکان  بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) تشخیص داده شد که سطح ادرار 3-PBA آنها 1.14 میلی گرم در لیتر بود.

 خطر آفت کش/ حشره کش بدست آمده از سم پایریتروئید در ارتباط با بیماری بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) 2

سپس با بررسی عوامل مشترک ( مانند:  درآمد خانواده، سن، جنسیت، نژاد، قومیت، بیمه درمانی، قرار گرفتن در معرض تنباکو پیش از تولد و …)، محققان بدین نتیجه رسیدند کودکان با سطح ادرار 3PBA، دو برابر بیشتر از کودکان دیگر در معرض بیماری بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) بودند و حتی در کودکانی که ادرار PBA3 یافت نشد، باز هم علائم بیماری را با خود بهمراه داشتند. البته این مورد نیز به جنس کودک بستگی داشت؛ بعبارت دیگر کودکان پسر بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند.

در کودکان پسری که  ادرار با ساختار 3PBA یافت شد، احتمال ابتلا به بیماری سه برابر بیشتر از کودکان پسر دیگر بود و حتی این کودکان پسر نسبت به کودکان دختر، 43 درصد بیشتر در معرض خطر بیماری قرار داشتند.

 خطر آفت کش/ حشره کش بدست آمده از سم پایریتروئید

محققان بر این باورند که سم پایریتروئید، مانند حشره کش پرمترین، بسیار بی خطرتر از مواد آلي داراى فسفات (مانند: malathion) هستند که از مدت ها پیش کاربرد آنها در مناطق مسکونی ممنوع اعلام شده است.

در حال حاضر سم پایریتروئید به طور عادی در کشاورزی و سم پاشی درختان منطق مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد، البته باید در مصرف خانگی این ماده دقت لازم بعمل آید.

 خطر آفت کش/ حشره کش بدست آمده از سم پایریتروئید در ارتباط با بیماری بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)

 

پزشکان بالینی که در حوزه زنان و زایمان و بیماری های کودکان فعالیت می کنند، همواره در تلاشند والدین را از خطر آفت کش/ حشره کش بدست آمده از سم پایریتروئید در ارتباط با بیماری بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) آگاه سازند.

 

منبع:

http://www.psychiatrictimes.com

نگارنده: حدیث بختیاری

[divider]

کلینیک فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان آلومینا

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *