تاثیرات روش های روان درمانی بر کاهش دردهای مزمن

 

درد مزمن

 

بیش از 80%  از مردم به درد کمر دچار هستند. متاسفانه در برخی از افراد، این درد کوچک و خفیف تبدیل به دردی بزرگ و مزمن می شود و شرایط  ناگواری را برای آنها بوجود می آورد که  با وجود مراقبت های پزشکی نیز بهبود پیدا نمی کند. تحقیقات جدید نشان می دهد  که روش های روان درمانی  به بیمار کمک می کند تا قدرت تحمل بیشتری در مقابل درد داده باشد. پس از اتمام جلسات روان درمانی، بیماران با کاهش  قابل توجه میزان درد رو به رو هستند.

 

در برخی موارد، ترکیبی از روش های روان درمانی، مشاوره های روانشناسی و درمان فیزیکی برای فرد بیمار تجویز می شود  تا بیمار آموزش ببیند چگونه با دردهای خود کنار بیاد و آن را تحمل کند.

 

بررسی  مطالعات اخیر نشان می دهد مداخلات پزشکی وابسته به روان شناسی در کاهش شدت درد کمر و نیز بهبود علائم بیماری هایی چون افسردگی و بهبود کیفیت سلامت زندگی موثرند.

 

رواندرمانی فردی

به منظور ارزیابی اثر بخشی مداخلات روانی بر روی دردهای مزمن، تیمی از محققان برجسته یافته های بدست آمده از 22 مورد آزمایش تصادفی و پژوهش های منتشر شده در بین سال های  1982  تا 2003  را گردآوری کردند. این آزمایشات بر روی افراد بزرگسالی صورت گرفت که برای سه ماه متوالی از درد های نه چندان بدخیم کمر رنج می بردند.  با این وجود مواردی نیز وجود داشت که در آن بیماران برای هفت سال و نیم یا بیشتر دچار درد کمر بودند.

 

البته مطالعات محدود به استفاده از یک روش روان درمانی یا یک ررویکرد روانشناشی نبود، از جمله آنها می توان به تکنیک های رفتاری یا شناختی-رفتاری؛ روش های خودسامانی یا خودگردانی مانند هیپنوتیزم؛ بازخورد زیستی ( بیوفیدبک ) و روش های تمدد اعصاب و مشاوره های حمایتی اشاره کرد.

 

در بررسی های انجام شده، توجهات بر روی پیامدهای ناشی از درد های مزمن شامل: شدت درد، تاثیرات ای دردها برروی فعالیت های روزانه، بروز بیماری افسردگی، اعمال مراقبت های بهداشتی، ناتوانی یا از کار افتادگی و کیفیت سلامت زندگی، معطوف گردیده است.

 

در یک نگاه کلی، مداخلات پزشکی وابسته به روش های روانشناسی به تنهایی یا به عنوان بخشی از یک رویکرد چند رشته ای- به عنوان برترین و بهترین روش های استاندارد کاربردی در بهبود دردهای مزمن شناخته شده اند.

 

پس از انجام تحقیقات گسترده، محققان در یافتند یکی از موثرترین، کارآمدترین و سازگارترین روش موثر بر کاهش شدت دردهای مزمن، همین روش های روان درمانی ست.

 

البته باید خاطر نشان کرد که در دهه های گذشته با پیشرفت رشته روانشناسی، هدف از اعمال این روش ها صرفا آموزش فرد بیمار و بالا بردن توان و قدرت تحمل او بوده است.

 

اما امروزه به تاثیرات اولیه روش های یاد شده (مداخله گرهای پزشکی و روانشناسی) بر تسکین و کاهش شدت درد، بهبود کیفیت سلامت زندگی، رفع مشکلات ناشی از از کار افتادگی و… پی بردند.

 

نکته قابل توجه این است که تمامی روش های فوق الذکر اثر بخشی یکسانی ندارند. به عنوان مثال، در این فهرست، بالاترین جایگاه به روش های درمانی خودسامانی یا تکنیک های شناختی-رفتاری با بیشترین درصد کارایی و سودمندی اختصاص داده شده است.

 

رویکرد چند زمینه ای با بهره گیری از عامل روانشناختی باعث کاهش تداخلات درد با فعالیت های روزانه و کار می شود.

 

اغلب اوقات،  بسیاری از بیماران دچار دردهای مزمن ارزش تاثیرگذاری روش های روان درمانی را    نادیده می گیرند، علت آنست که آنها انتظار معجزه از پزشک دارند و بدنبال یافتن راه حل قطعی برای رفع همیشگی این دردها هستند.

 

باید توجه داشته باشید که حتی بهترین این روش ها و مراقبت های پزشکی، دردهای مزمن را به طور کامل درمان نمی کند و از بین نمی برد.  مداخلات پزشکی و روانشناختی دارو و درمان نیستند، بلکه صرفا موجب کاهش شدت درد و افزایش قابلیت های فرد در برخورد با بیماری می گردند.

 

در مقایسه با دیگر روش های درمانی، مداخلات پزشکی روانشناختی و مشاوره های حمایتی مقرون به صرفه هستند، با توجه به اینکه هزینه های مربوط به درمان دردهای مزمن کمر در حالت عادی در حدود بیست تا هشتاد بیلیون دلار آمریکاست. این هزینه ها شامل: عمل های جراحی، تزريق آمپول بي حس كننده در عصب به خصوص (براى بي حس سازى فقط بخشي از بدن )، تعبیه تحریک کننده در نخاع، سیستم انتقال دارو- تامین هزینه هر یک از این گزینه نسبت به برنامه های توانبخشی شامل عامل های روانشناختی، بسیار گزاف خواهد بود اما با وجود سودمندی و تاثیر گذاری مداخله گرهای روانشناختی، شرکت های بیمه تمایلی به پرداخت هزینه های آن دارند.

 

 

برای افزایش آگاهی عموم می بایست ابتدا سیستم بهداشت و سلامت کشور، مجریان کار و مدیران و اشخاص ثالث را هدف قرار داده و با آنها به یک گفتگوی سازنده بنشینیم. تا مدت ها جامعه با چنین معضل بزرگی رو به رو خواهد، اما ما با بهره گیری از روش ها و تکنیک های روانشناختی و ایجاد دسترسی آسان تر و بهتر به خدمات پزشکی، قادر به رفع آن خواهیم بود.

 

 

 

منبع :

psychcentral

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *