انواع تومور مغزی و درمان آنها در بزرگسالان!

تومور مغزی

تومور مغزی مجموعه ای از سلول های غیرطبیعی در مغز است. تومورهای مغزی ممکن است بدخیم (سرطانی) و یا خوش خیم (غیرسرطانی) باشند که تومورهای خوش خیم منتشر نمی شوند. به هرحال فضای محدودی در جمجمه وجود دارد. بنابراین هر نوع تومور مغزی (حتی نوع خوش خیم آن) ممکن است بر روی عملکرد مغز و بدن تاثیر بگذارد. تومور مغزی ممکن است سلول های مغزی را از بین ببرد، باعث افزایش التهاب شود و باعث ایجاد فشار بر روی مغز شود.

تومور مغزی اولیه در مغز شروع می شود. زمانی که سلول های سرطانی در دیگربخش های بدن منجر به بروز تومور در مغز می شوند، این نوع تومور ثانویه یا متاستاتیک نامیده می شود. تومورهای ثانویه سه برابر رایج تر از تومورهای اولیه هستند. همه تومورهای مغزی ثانویه از نوع بدخیم و سرطانی هستند.

انواع تومور مغزی

تومور مغزی بر اساس موقعیت آن، نوع بافت تومور و سلول هایی که توده را تشکیل می دهند، توصیف می شود. انواع تومورهای مغزی زیر در بزرگسالان مشاهده می شود:

  • گلیوما (Gliomas) که انواع مختلفی دارد. این نوع تومور مغزی از نوع سلول های سرطانی تا مخلوط را تشکیل می دهد. گلیوبلاستوما پرخطرترین نوع گلیوماست.
  • منینژیوما (Meningiomas) در سنین بین 40 تا 70 سالگی بیشتر مشاهده می شود. این نوع تومور معمولا غیرسرطانی است. منینژیوما بیشتر در بین خانم ها بروز می کند.
  • شونوما (Schwannomas) نیز در سنین بین 40 تا 70 سالگی بروز می کند. این نوع تومور بر روی زنان و مردان به یک نسبت تاثیر می گذارد.

انواع دیگر تومور مغزی وجود دارد که در بزرگسالان مشاهده می شود. برخی از انواع نادر تومورهای مغزی عبارتند از: تومور هیپوفیز، لنفوم اولیه مغز و اپنادیوم ها.

علت بروز تومور مغزی در بزرگسالان چیست؟

پزشک ها دقیقا نمی دانند چه عاملی باعث بروز تومور مغزی می شود. با این حال عوامل خطر متعددی شناخته شده اند.

  • برخی بیماری های ژنتیک خطر بروز تومورها را افزایش می دهند. این بیماری ها عبارتند از سندروم تورکوت (یک بیماری که دارای سلول های غیرطبیعی و پولیپ است) و نوروفیبروماتوز (یک اختلال ژنتیکی که باعث بروز تومور می شود).
  • پرتو درمانی برای سرطان مغز خطر بروز تومور مغزی را افزایش می دهد.

هیچ مدرکی در رابطه با اینکه استفاده از تلفن همراه باعث بروز تومور شود، وجود ندارد. سازمان ملی سرطان گزارش داده است که گرچه استفاده از تلفن همراه از سال 1992 تا 2008 به طور قابل توجهی افزایش یافته است، اما میزان ابتلا به گلیوما در این دوره افزایش چشمگیری نداشته است. به هرحال محققان در حال بررسی بیشتر این مسئله هستند. بیش از 10 سال زمان لازم است که یک تومور آشکار شود. برخی بررسی های انجام شده نشان داده اند که استفاده بیش از حد از تلفن همراه خطر ابتلا به تومور را افزایش می دهد.

علائم تومور مغزی چیست؟

علائم تومورهای مغزی متفاوت هستند. این علائم به اندازه و محل تومور، میزان التهاب تومور و میزان گسترش آن بستگی دارد. برخی از رایج ترین علائم مربوط به تومورها عبارتند از:

  • تغییر در شناخت، مانند از دست دادن حافظه، گیجی و عدم هماهنگی
  • سردردهایی که در زمان خواب، پس از بیدار شدن یا در نتیجه حرکات ناگهانی، مانند سرفه کردن، بروز می کند.
  • تشنج
  • ضعف در عضلات، صورت یا یک طرف بدن
  • عدم تعادل و هماهنگی
  • مشکل در راه رفتن
  • مشکل در خواندن، نوشتن، صحبت کردن یا درک صحبت های دیگران
  • تغییر در شنوایی، بویایی، چشایی یا بینایی
  • مشکل در کنترل مثانه
  • تغییرات خلقی، شخصیتی یا رفتاری

درمان تومورهای مغزی

تومورهای مغزی با استفاده از روش های مختلفی مانند ترکیب جراحی، پرتو درمانی، شیمی درمانی و مصرف دارو درمان می شود. نوع درمان به سن بیمار، اندازه تومور، نوع آن و دیگر شرایط جسمی بیمار بستگی دارد.

جراحی

جراحی یک روش درمانی رایج برای تومور مغزی اولیه است. به هرحال همه تومورها به طور کامل برداشته نمی شوند. در این موارد جراح سعی می کند اندازه تومور را کاهش دهد. میزان برداشتن تومور نیز بستگی به اندازه و محل ان دارد.

اگر تومور شما قابل برداشتن نباشد، باز هم نیاز به جراحی است تا فشار داخل جمجمه کم شود. با این کار می توان برخی علائم را بهبود بخشید.

دیگر روش های درمانی

پرتو درمانی و شیمی درمانی (داروهای ضد سرطان) هر دو برای کاهش اندازه تومور موثر هستند. داروهای دیگری نیز برای کاهش التهاب و فشار مغز استفاده می شوند. این داروها عبارتند از کورتیکواستروئیدها و دیورتیک ها.

در نهایت پزشک برخی علائم را، مانند درد و تشنج، با داروهای موجود درمان خواهد کرد.

[button color=”blue” size=”medium” link=” https://www.healthline.com/health/brain-tumor-primary-adults#Prognosis7″ target=”blank” ]لینک منبع[/button]


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)