از دست دادن حافظه- چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

 

memory loss 2

 

همه ی ما چیزهایی را فراموش می کنیم و این امری عادی در زندگی روزمره است. اما فراموشکاری ناگهانی و شدید می تواند نشانه آن باشد که مشکلی پیش آمده است. از دست دادن حافظه، یک علامت شایع در بسیاری از بیماری ها و اختلالات عصبی  است. برخلاف باور عموم ، از دست دادن حافظه به طور جدی و قابل توجه، لزوما  بخش طبیعی از روند پیری نیست. و این می تواند دلیل شما برای مراجعه به پزشک و صحبت با او باشد!!!

 

چه زمانی در خصوص از دست دادن حافظه خود، از پزشک کمک بخواهید؟

لغزش در حافظه کوتاه مدت، می تواند برای هر کسی-حتی افراد جوان و سالم-  اتفاق بیفتد. شایع ترین علل آن  استرس یا کمبود خواب است. حال، اگر اضطراب، افسردگی، استرس، و  بیخوابی ندارید و اغلب اوقات مهم ترین کارهای خود را فراموش می کنید، این می تواند باعث شک و تردید در خصوص از دست دادن حافظه شود!!! بهتر است با پزشک خانوادگی و یا متخصص مغز و اعصاب در این مورد صحبت کنید.

[divider]

 

گفتگو با متخصص مغز و اعصاب در مورد از دست دادن حافظه

اگر از دست دادن ناگهانی وغیر طبیعی حافظه تبدیل به یک مشکل اساسی شود، شما باید به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. متخصص سن، جنسیت، وضعیت  اجتماعی و پزشکی، و سابقه خانوادگی شما را بررسی خواهد کرد. در خصوص شروع علائم از شما سوالاتی خواهد پرسید. و در گام بعدی از شما تست روانشناسی عصبی  می گیرد.

 

این تست را خود پزشک و یا روانشناس متخصص اعصاب انجام می دهد. این نوع از تست ها، طوری طراحی شده اند تا ماهیت و میزان مشکلات حافظه را بررسی کنند؛ و به پزشکان نه تنها علائم ظاهری، بلکه علل عصبی زیربنایی را نیز نشان دهند. آسیب یا اختلال در مناطق مختلف مغز باعث اختلال حافظه می شود.  به عنوان مثال، در مراحل اولیه بیماری آلزایمر، اغلب از دست دادن حافظه کوتاه مدت رخ می دهد، اگرچه تغییری در حافظه اپیزودیک، معنایی، و پراسیجرال بلند مدت  دیده نمی شود.

 

به احتمال زیاد، از شما تست روانشناسی عصبی  گرفته می شود اگر :

 

  • بیش از 55 سال سن
  • دارای سابقه بیماری آلزایمر در خانواده
  • داشتن سکته مغزی
  • خوردن ضربه به سر
  • سابقه مصرف مواد مخدر و یا الکل

[divider]

 

تست روانشناسی عصبی جهت بررسی از دست دادن حافظه

 

تستهای مختلفی برای ارزیابی بیماران وجود دارند که رایج ترین آنها عبارتند از:

  • تست یادگیری کلامی کالیفرنیا (The California Verbal Learning Test)، برای ارزیابی حافظه کلامی.

 

  • تست حافظه وکسلر (The Weschler Memory Scale)، مجموعه ایی از 7 خرده آزمون برای ارزیابی میزان از دست دادن حافظه.

 

  • تست حافظه ام سی آی اسکرین (The MCI Screen)، آزمون نسبتا کوتاه متشکل از چندین تمرین متفاوت برای ارزیابی حافظه.

 

  • تست حافظه دورز و پیپل (Doors and People)، آزمایش شناخت بصری، فراخوان/به یادآوری بصری، شناخت کلامی، و فراخوان/یه یادآوری کلامی. 

 

  • تست حافظه آینده نگر کمبریج (The Cambridge Prospective Memory Test)، ارزیابی “حافظه آینده نگر”  ، و توانایی به یاد داشتن زمان مناسب برای انجام کاری.

 

نگارنده: شیرین قلی زاده

[divider]

 

کلنیک فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان آلومینا


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

7 دیدگاه دربارهٔ «از دست دادن حافظه- چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟»

  1. سلام‌من شیراز زندگی میکنم
    ۳۸سالمه چند سالی هست که حافظه کوتاه مدتم درست کار نمیکنه خیلی چیزا رو فراموش میکنم طوری که مسائل مهم زندگیم برام فکر میکنن که مهم نیست ولی واقعا یادم‌میره یا بهتره بگم دقت و تمرکزم روی خیلی مسائل از بین رفته لطفا راهنماییم کنید

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام دوست عزیز
      علل متعددی می تواند موجب بروز این حالت گردد. جهت بررسی این موضوع و پاسخ دقیق، نیاز به ارزیابی بالینی شما می باشد. توصیه می شود به متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایید تا بررسی لازم صورت گیرد. متناسب با علت و شدت اختلال، راهکار مناسب از سوی درمانگر اتخاذ می گردد. در صورت تمایل با مرکز شماره یک تماس بگیرید همکاران راهنماییتان می کنند.

  2. مصطفی محسنی زاده

    سلام وقتتون بخیر من یک پسر 16 ساله هستم من چند سال قبل حافظه ام خیلی خوب بود ولی الان به شدت شدت خیلی ضعیف شده به نظر شما چکار کنم واقعا خسته شدم هر چیو میخونم خیلی خیلی زود از ذهنم پاک میشه یا یادم میره بعضی از کار هامو انجام بدم یا وقتی میخوام خاطراتمو به یاد بیارم بعضیاشون یادم میاد ولی بعضیاشون که خیلی زیاد هستند نمی تونم بیاد بیارم
    به نظرتون چکار کنم خسته شدم
    توروخدا کمکم کنید
    من الان از درس هام هیچی یادم نیست

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام با تبریک سال نو
      پیشنهاد می شود در صورت سکونت در تهران جهت بررسی های بالینی و تشخیصی حضورا مراجعه فرمائید تا کمیت و میزان حافظه مشخص شود و راههای درمان بعد از تشخیص خدمت شما ارائه خواهد شد.
      بنده مریم عبداللهی ، روانشناس و نوروتراپیست جهت بررسی ها در خدمتتان هستم .

  3. مژگان احیایی

    سلام مادرم پارکینسون و جدیدا تیروید پرکاردارد که روزی ۴تا قرص تیرویید میخوره وکلی داروی پارکینسون ولی مدتی است حافظه اش ازدست رفته… هم کوتاه هم بلند فقط تکرارمیکند

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام دوست عزیز
      جهت بررسی این موضوع و ارائه راهکار دقیق، نیاز به معاینه و ارزیابی بالینی مادرتان می باشد.
      در صورت تمایل با مرکز شماره یک تهران تماس بگیرید تا همکاران راهنماییتان کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *