اختلالات دوران شیرخوارگی و کودکی

Young African American child playing with his caregiver

یکی از اختلالات دوران شیرخوارگی و کودکی اختلال دلبستگی واکنشی و اوان کودکی است. اختلال دلبستگی واکنشی و اوان کودکی مشکلی است که با تعاملات اجتماعی همراه است و زمانی رخ می دهد که نیازهای جسمی و عمومی کودک نادیده گرفته شوند، به خصوص در دوران نوزادی کودک.

دلایل بروز مشکل

اختلال دلبستگی واکنشی به خاطر سو استفاده کردن یا نادیده گرفتن نیازهای نوزاد به وجود می آید؛ این نیازها عبارتند از:

  • پیوندهای عاطفی با پرستار اولیه یا ثانویه
  • غذا
  • امنیت فیزیکی
  • لمس کردن

نوزاد یا کودک زمانی نادیده گرفته می شود که:

  • پرستار از لحاظ فکری ناتوانی هایی دارد.
  • پرستار فاقد مهارت های فرزند پروری است.
  • پدر و مادر از یکدیگر جدا شده اند.
  • پدر و مادر خیلی کم سن و سال هستند.

تغییر مکرر پرستارها ( به عنوان مثال در یتیم خانه ها) یکی دیگر از دلایل بروز اختلال دلبستگی واکنشی می باشد. کودکانی که از یتیم خانه های خارجی پذیرفته می شوند، معمولا تحت تاثیر این اختلال می باشند، به ویژه اگر در همان هفته های اول از پدر و مادر خود جدا شوند.

علائم و نشانه های مشکل

در کودکان نشانه های این اختلال عبارتند از:

  • نپذیرفتن پرستار
  • اجتناب از برقراری تماس های بدنی
  • به سختی آرام می شوند.
  • در برقراری ارتباط با غریبه ها، تمایز قائل نمی شوند.
  • مقاومت در برابر تعاملات اجتماعی نشان می دهند.
  • تمایل دارند تنها باشند.

پرستار نیز معمولا موارد زیر را نادیده می گیرد:

  • نیازهای اساسی برای آسایش، تحریک و محبت
  • نیازهای جسمی مانند غذا، توالت رفتن و بازی

آزمایش های لازم

این اختلال معمولا به صورت زیر تشخیص داده می شود:

  • یک تاریخچه کامل از سابقه بیماری های کودک
  • معاینات جسمی کامل
  • ارزیابی روانپزشکی

درمان

اختلالات شیرخوارگی 1

درمان این اختلال دارای دو بخش است، در بخش اول هدف هدف این است که اطمینان حاصل شود که کودک در یک محیط سالم به سر می برد، محیطی که نیازهای روحی و جسمی وی تامین می شوند.

زمانی که این اطمینان حاصل شود، مرحله بعد این است که اگر پرستار باعث بروز این مشکل باشد،  رابطه بین کودک و پرستار تغییر خواهد کرد. شرکت در کلاس هایی که مهارت های فرزند پروری را تقویت می کنند، موثر خواهد بود. این مهارت ها به پرستار برآورده سازی نیازهای کودک را آموزش می دهد.

به علاوه پرستار باید در مورد مشکلاتی که معمولا رخ می دهند، به مشاور مراجعه کند؛ این مشکلات عبارتند از سو مصرف دارو یا خشونت خانوادگی. خدمات اجتماعی نیز باید خانواده را مورد بررسی قرار دهد تا در مورد محیطی که کودک در آن در حال رشد است، اطلاعات داشته باشد.

والدینی که کودکی از یتیم خانه پذیرفته اند، باید آگاه باشند که ممکن استکودک حساس باشد و نیاز به سازگاری و محبت فیزیکی داشته باشد.

این کودکان ابتدا از مردم می ترسند و محبت های فیزیک را نمی پذیرند، به هرحال این رفتار نباید نوعی طرد شدن از طرف کودک در نظر گرفته شود، طبیعی است فردی که تاکنون در محیط خانواده نبوده، در ابتدا از برقراری رابطه اجتناب کند. کودک باید به طور مکرر، اما نه با اجبار، در آغوش گرفته شود.

این اختلال اگر درمان نشود، ممکن است برای همیشه بر روی تعاملات اجتماعی کودک تاثیر بگذارد و دارای عوارضی مانند اضطراب، افسردگی، سایر مشکلات روانی و اختلال استرس پس از سانحه خواهد بود.

بهترین زمان برای مراجعه به پزشک

این اختلال معمولا زمانی مشخص می شود که والدین برخی مسائل را نادیده می گیرند یا زمانی که والدین ناتنی کودک قادر به برقراری رابطه با فرزند خوانده خود نیستند. اگر به تازگی کودکی را به فرزندی قبول کرده اید یا موقعیتی مشابه را در خانه تجربه می کنید و علائم ذکر شده را در کودک خود مشاهده می کنید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

برای پیشگیری از بروز این اختلال بهتر است والدین در برخی کلاس های فرزند پروری شرکت کنند.به علاوه این اطمینان باید حاصل شود که نیازهای عاطفی کودک برآورده می شوند.

نگارنده: سمیه محمدی

[divider]

کلینیک فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان آلومینا


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *