اختلالات خواب را جدی بگیرید

 

راه رفتن در خواب

اختلالات خواب را جدی بگیرید
اختلالات خواب را جدی بگیرید

آیا تاکنون از تخت خود خارج شده اید و بدون اینکه متوجه باشید به اطراف حرکت کرده باشید؟ راه رفتن در خواب زمانی رخ می دهد که از یک خواب عمیق به خواب سبک برسید. این مشکل در بین کودکان بین 4 تا 8 سال بسیار رایج است، اما هر کسی ممکن است دچار این مشکل شود.

یادداشت خواب

اگر فکر می کنید دچار اختلال خواب هستید، با پزشک مشورت کنید. پزشک از شما می خواهد عادت ها و روند خواب خد را به مدت یک یا دو هفته یادداشت کنید. از جمله مواردی که باید یاد داشت کنید، عبارتند از:

  • ساعتی که می خوابید و ساعتی که از خواب بیدار می شوید.
  • مدت زمانی که خوابیده اید و کیفیت خوابتان
  • مدت زمانی که بیدار بوده اید.
  • چیزهایی که خورده اید و نوشیده اید و زمان آن
  • سطح احساسات و اضطراب خود
  • لیست داروهایی که مصرف می کنید.

زمانی که پزشک عادت ها و سلامت جسمی شما را مورد بررسی قرار دهد، برای آزمایش خواب شما را کلینیک خواب معرفی خواهد کرد. بررسی خواب یا پلی سومنوگرام تمام فعالیت های مغز، حرکات چشم و تنفس را ثبت می کند. این الگوها به مشکلات موجود اشاره می کنند.

درمان

برای آپنه خواب انسدادی دستگاه فشار مداوم هوا (CPAP) مسیر هوا را باز نگه می دارد و استراحت فرد کامل می شود. حمله خواب و سندروم پای بیقرار نیز با تغییر در سبک زندگی و مصرف دارو بهبود پیدا می کنند. داروهایی برای برطرف کردن بیخوابی نیز وجود دارند، گر چه عادت و بهداشت خواب نیز کمک می کنند.

اضطراب باعث بدتر شدن بیخوابی می شود، اما روش های درمانی شناختی رفتار به کاهش نگرانی ها کمک می کند. آموزش ریلکسیشن و بیوفیدبک به آرام شدن ضربان قلب، تنفس، عضلات و خلق و خو کمک می کنند. گفتار درمانی نیز به آرامش روحی کمک می کند.

ورزش کردن

ورزش کردن منظم یکی از راه هایی است که به آمادگی برای خواب کمک می کند. زمانی که بدن خسته است خوابیدن و تداوم خواب راحت تر خواهد بود. ورزش بعد از ظهر بسیار موثر است، اما ورزش کردن و تعریق درست قبل از خواب تاثیر معکوس دارد.

از خوردن غذاهای مشکل ساز پرهیز کنید. برخی غذاها و نوشیدنی ها باعث کابوس و بدخوابی می شوند. ساعت ها قبل از رفتن به تخت خواب از خوردن این غذاها اجتناب کنید:

  • نوشیدنی های دارای کافئین، از جمله قهوه، چای و نوشابه
  • غذاهای سنگین یا ادویه دار
  • الکل (نوشیدن الکل باعث خوابیدن در برخی افراد می شود، اما بیدار شدن های مداوم را در پی خواهد داشت)

غذاهای موثر برای خواب

می توانید چند ساعت قبل از خواب یک میان وعده سبک را امتحان کنید که حاوی کربوهیدرات باشد و هضم آن راحت است، به عنوان مثال کمی شیر با گندم بسیار مفید خواهد بود. اما این میان وعده را حداقل یک ساعت قبل از خواب بخورید. شیر گرم و چای بابونه نیز باعث بالا رفتن دمای بدن شده و باعث خواب آلودگی می شوند.

تلویزیون باعث هوشیاری می شود و خواب را از سر می پراند. انجام بازی های کامپیوتری و چرخیدن در اینترنت نیز دارای همین تاثیر هستند. متخصصین خواب توصیه می کنند تلویزیون و کامپیوتر از اتاق خواب حذف شوند.

برای زمان خواب خود برنامه های مشخصی داشته باشید. به عنوان مثال می توانید دوش آب گرم بگیرید، کتاب بخوانید یا تکنیک های ریلکسیشن را تمرین کنید. به علاوه خوابیدن راس یک ساعت و بیدار شدن در یک زمان، حتی روزهای آخر هفته، به بهتر خوابیدن شما بسیار کمک می کنند. اگر با وجود تمام رعایت کردن ها هنوز مشکل خوابیدن دارید، به پزشک مراجعه کنید.

 

لینک منبع: اینجا کلیک کنید.

نگارنده: سمیه محمدی

مریم عبداللهی

  • مریم عبداللهی
  • روانشناس و نوروتراپیست
  • درمانگر غیردارویی اختلالات خواب

جهت کسب نوبت ویزیت با شعب تهران و کرج اینجا کلیک کنید

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

16 دیدگاه دربارهٔ «اختلالات خواب را جدی بگیرید»

  1. سلام من ۷ سال انواع قرص اعصاب مصرف کردم از وقتی اومدم ایران یک سالی هست ترک کردم olazapin/zaypexa 10mg
    Depakin500mg
    Ctatorm40mg
    Trzoade 50mg
    Malatonin
    Buspitone5mg
    Colazepam2_1
    فلوکستین۲۰
    ترانکوپین۲۵
    لیتمون۳۰۰
    یک سالی هست ترک کردم د از عضلات درد شدید و دیسک کمر متادون مصرف کردم ۶ ماه الان دوباره ترک کردم اما مشکل خواب شدید دارم الان ۲ روزه اصلا نخوابیدم دارم کور میشم میشه راهنمایم کنین ممنونتون میشم

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام دوست عزیز
      با مرکز شماره یک تهران تماس بگیرید و از دکتر مصطفی امیری (متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ اختلالات خواب از اسپانیا) تایم ویزیت اخذ نمایید.

  2. سلام
    خسته نباشید
    من چند سالی است که مشکل خر خر را دارم
    دو سال پیش به واسطه ی تجویز پزشک ، تست خواب دادم که نتیجه حدود 80 وقفه تنفسی در ساعت در خواب و کاهش اکسیژن خون تا 82 درصد تشخیص داده شد و تجویز پزشک استفاده از دستگاه cpap بود . اما بنده مایل به استفاده نبودم . متاسفانه بعد از گذشت این زمان علائم ناخوشایندی که بیانگر عدم وجود کیفیت خواب بنده هست را شاهد بودم . چند روز پیش نیز با یک متخصص خواب مشورت کردم اما نظر ایشان نیز استفاده از دستگاه cpap میباشد . مایل به استفاده نیستم . نظر پزشک هم بر جراحی نیست . آیا راه دیگری هست ؟ متشکر از شما

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام دوست عزیز
      برای پاسخ قطعی در این خصوص و ارائه راهکار درمانی مناسب، نیاز به معاینه و ارزیابی بالینی شما می باشد. بدون ارزیابی طبی نمی توانیم تجویزی در این خصوص به شما ارائه دهیم.
      در صورت تمایل یا مرکز شماره یک تهران (قلهک) تماس بگیرید و از جناب دکتر مصطفی امیری (متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ اختلالات خواب ا اسپانیا) تایم ویزیت اخذ نمایید.
      با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

  3. سلام دکتر -من 36 سالم هست و کارم با کامپیوتر و نشستن هست ولی بیشتر از پنج دقیقه تا ده دقیقه نمی توانم بنشینم و باید بلند شوم و راه بروم و خود به خود سرگرم چیزی دیگری میشوم خب و همین طور شب ها موقع خواب ، خوابم از تنظیم خارج شده مثلا نصف شب مثلا بعضی وقت ها ساعت 1 یا 2 یا 3 بامداد خود بخود بلند میشوم و راه میرم و یه چیزیمی خورم و خودم را با اینترنت سرگرم یا تلوزیون میکنم تا خوابم مجددا ببرد
    در ضمن در این خصوص مدت 13 ماه است که دپاکین مصرف مینکم و چند ماه است که همراه ان دلوکستین مصرف می کنم بهدکتر مراجعه کردم این شرایط بالارابرایشان توضیح دادم گفته اند که عدم تمرکزحواس دارین ولی بهتر نشده ام یا خیلی کم بهبود یافته ام در ضمن مقداری میل جنسی من بالا هست و دچار خودارضایی هستم مدت چند سال طولانی هست . دلوکستین 20 که شبی یک عدد مصرف میکینم ولی بهتر نشده است ایا باید دوز انرا بیشتر کنم یا دارو را عوض کنم ؟در ضمن پنج دقیقه که با کامپیوتر کار می کنم ذهنم خسته می شود .
    جناب آقای دکتر اگر ممکن هست سریع تر راهنمایی کنین
    با تشکر از لطفتون

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام دوست عزیز
      با توجه به مواردی که ذکر کردید در زمینه مشکلات خواب باید به متخصص اختلالات خواب مراجعه فرمایید که در صورت تمایل می توانید از دکتر مصطفی امیری (متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ اختلالات خواب) تایم ویزیت اخذ نمایید. در زمینه مشکل جنسی و عدم تمرکز نیز که مطرح نمودید توصیه می کنیم از دکتر سینا قاسمی (روانپزشک و سکس تراپیست) تایم یزیت اخذ نمایید.
      برای پاسخ به مواردی که ذکر کردید قطعا نیاز به معاینه و ارزیابی بالینی شما می باشد بدون بررسی طبی نمی توان نظر خاصی در این خصوص ارائه کرد.

  4. سلام ببخشید برای تنطیم خواب باید به کدام دکتر مراجعه کنم؟ من شبها خوابم نمیبره و در طول روز میخوابم، نمیدونم باید از روانشناس وقت بگیرم یا روانپزشک، و یا حوضه تخصصی در این زمینه هست یا خیر

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام دوست عزیز
      در این خصوص باید به متخصص اختلالات خواب مراجعه فرمایید.
      با مرکز شماره یک تهران تماس بگیرید و از دکتر مصطفی امیری (متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ احتلالات خواب از اسپانیا) تایم ویزیت اخذ نمایید.

  5. سلام. من نیاز دارم كه در شیراز توسط متخصص اختلالات خواب ویزیت شم. دكتر امیری شیراز بیمار ویزیت نمیكنن؟
    اگر خیر، پزشك دیگه ای برای این منظور میتونید به بنده معرفی كنید؟

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام دوست گرامی، دکتر مصطفی امیری در شعبه شریعتی (تهران) مراجعین را ویزیت می کنند. با مرکز شیراز تماس بگیرید تا همکاران راهنماییتان کنند.

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام، دوست عزیز مسیر های جدید خدمت رسانی در این حوزه در حال بررسی می باشد. به محض راه اندازی مسیرهای جدید، در سایت اطلاع رسانی خواهد شد.

  6. سلام تقریبا دو سال بیشتره ک مشکل خواب دارم . و خیلی از شبا نمیتونم بخوابم . واسه یه مدت کوتاهی مثلا 2 هفته ب خواب رفتنم خوب میشه و بعد اون مدت دوباره بی خوابی و استرس شدیدی بهم وارد میشه که خیلی توو اخلاقیاتم با دیگران و کلا با خودمم مشکل پیدا میکنم . در قضاوت کردن منگی و گیجی سر دارم . حتی مشکل توو فکر کردن دارم مثلا فکرایی که از اونارو مطمئن هستم رو خیلی وقتا با خودم درگیرم که بیشتر به خودم ثابتشون کنم ی جورایی وسواس توو فکر کردن و قضاوت اونارو دارم . بدنمم خیلی خیلی خسته میشه با اینکه کاری نکردم . و رفتارم هم کمو بیش از اطرافیانم شنیدم که تغییر میکنه مثال میزنم میشه الان خیلی شاد باشمو چند دقیقه بعد حالم گرفته میشه . لطفا یک راهنمایی کامل بهم کنین تا از این وضعیت بدم بتونم فاصله بگیرم . چون بودجه مالی کافی واسه رفتن پیش یه روانشناس خوب یا دکترای دیگه رو ندارم . امیدوارم بتونین راهنماییم کنین …

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام، دوست گرامی نیاز به بررسی است تا علت این موضوع و نوع اختلال مشخص گردد. از لحاظ پزشکی و اخلاقی بدون بررسی های بالینی و طبی امکان تشخیص،تجویز و تنظیم دوز مصرفی و یا راه کار مناسب نمی باشد بنابراین قطعا برای بررسی دقیق و اتخاذ راهکار مناسب باید تحت نظر روانپزشک قرار گیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *