آیا بزرگسالان هم مبتلا به بیش فعالی می شوند؟

%d8%a8%db%8c%d8%b4-%d9%81%d8%b9%d8%a7%d9%84%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d8%b2%d8%b1%da%af%d8%b3%d8%a7%d9%84%d8%a7%d9%86

اگر در دوران بزرگسالی به بیش فعالی مبتلا شده اید، در دوران کودکی نیز به این اختلال مبتلا بوده اید. تمام کودکان مبتلا به بیش فعالی لزوما در بزرگسالی به این اختلال دچار نخواهند بود، اما همه بزرگسالانی که به بیش فعالی مبتلا هستند، در دوران کودکی دچار آن بوده اند. این شرایط همیشه در دوران کودکی شروع می شود.

افراد مبتلا به ADHD بیشتر از دیگران دچار تصادفات رانندگی می شوند، به ویژه در مردان این مسئله رایج تر است. مصرف دارو می تواند در این فرایند موثر باشد. بررسی ها نشان داده اند که اگر مردان مبتلا به ADHD داروهای خود را به طور مرتب مصرف کنند، تصادفات آنها کاهش خواهد یافت.

داروهای تجویز شده در مورد اختلال ADHD برای بزرگسالان و کودکان یکسان است، اما میزان مصرف یا تعداد دفعات مصرف آنها متفاوت خواهد بود. پزشک داروها را برای بهبود عملکردهای شیمیایی مغز تجویز خواهد کرد که به تمرکز بیمار کمک می کنند.

ابتدا ممکن است یک محرک دارویی سریع الاثر تجویز شود. اگر این دارو اثر نکند، داروی غیر محرک یا حتی داروی ضدافسردگی تجویز خواهد شد که مدت بیشتری طول می کشد تا اثر کنند.

علائم ADHD از طریق رژیم غذایی کنترل نمی شوند. این اختلال با شما خواهد بود و اهمیتی ندارد منوی غذایی شما چیست. به علاوه حتی افراد مبتلا به ADHD نیز در صورت نادیده گرفتن یک وعده غذایی، مصرف قند زیاد یا مصرف کافئین و مشروب زیاد، دچار پریشانی، ضربه و تلاطم می شوند.

با این حال ورزش کردن به بهبود علائم بیش فعالی کمک می کند. ورزش و فعالیت باعث می شوند انرژی اضافه فرد مبتلا تخلیه شود. به اطراف حرکت کنید، قدم بزنید، از پله ها بالا و پایین بدویدو سعی کنید به این شکل انرژی خود را تخلیه کنید. در جلسات یوگا شرکت کنید تا بدن و ذهن خود را آرام کنید.

در صورتی که بیش فعالی شما در دوران کودکی تشخیص داده نشود، پزشک در بزرگسالی سوالاتی در مورد دوران کودکی و گزارشات دوران مدرسه خواهد پرسید و معاینات جسمی انجام خواهد داد. هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص ADHD وجود ندارد. معاینات جسمی به بررسی سلامت جسمی و روحی فرد کمک می کنند و بررسی عملکرد فرد در دوران کودکی و مدرسه دیدگاه های جدیدی به پزشک خواهد داد. برای تشخیص بیش فعالی در بزرگسالی علائم آن در کودکی نیز باید مورد بررسی قرار گیرند.

تمرکز طولانی مدت بر روی یک مسئله در بین مبتلایان به بیش فعالی رایج است. این ویژگی ممکن است خوب یا بد باشد، بستگی به شرایط و موقعیتی دارد که فرد متمرکز می شود و اینکه اآیا این تمرکز باعث اختلال در برقراری ارتباط وی با دیگران می شود یا خیر.

دانشمندان بازی های کامپیوتری طراحی کرده اند که به آموزش مغز افراد مبتلا به بیش فعالی کمک می کند. این بازی ها باعث بهبود توجه، تمرکز، سازماندهی، فکر کردن استراتژیک و صبر می شوند که همه مزیت محسوب می شوند. اما مراقب باشید، بازی کردن بیش از حد ممکن است اعتیاد آور باشد.

دانشمندان ژن هایی را کشف کرده اند که با بروز بیش فعالی در ارتباط می باشد. این ژن ها باعث بروز تفاوت های فیزیکی و شیمیایی در مغز می شوند که بر روی برخی سیگنال ها تاثیر خواهد گذاشت. بررسی ها نشان داده اند که 60 درصد بزرگسالان مبتلا به ADHD آن را به کودکان خود نیز منتقل خواهند کرد.

ابتلا به ADHD به این معنا نیست که نمی توانید والدین خوبی باشید، بلکه ممکن است چالش های بیشتری داشته باشید. در این شرایط درمان خود را با جدیت دنبال کنید و اگر احساس می کنید درمان به کار برده موثر نیست، مجددا به پزشک مراجعه کنید. کمک گرفتن از دوستان و دیگر اقوام نیز بسیار موثر خواهد بود.

لینک منبع: اینجا کلیک کنید.

نگارنده: سمیه محمدی

مریم عبداللهی

  • مریم عبداللهی
  • روانشناس و نوروتراپیست
  • درمانگر تخصصی اختلال بیش فعالی – نقص توجه

 

جهت کسب نوبت ویزیت با ایشان در شعب تهران و کرج اینجا کلیک کنید


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *