آیا آپنه ی خواب کشنده است؟

تشخیص آپنه ی خواب

آیا آپنه ی خواب می تواند باعث مرگ شود؟ برای میلیون ها نفری که از آپنه ی خواب رنج می برند، این سوال مسئله ی مهمی است که با آن روبرو می شوند. گرچه آپنه ی خواب همیشه به طور مستقیم قابل انتساب است، اما وجود این عارضه در بدن می تواند به بیماری های قلبی و عروقی و حوادث کشنده ی خودرو منجر شود. در عین حال که روش های درمانی زیادی برای آپنه ی خواب وجود دارد، نبود آموزش در جامعه ی پزشکی و عموم مردم باعث می شود این بیماری نادیده گرفته شده و در نتیجه تشخیص و درمان آن به درستی انجام نشود.

سوالات مربوط به خواب: آیا آپنه ی خواب می تواند کشنده باشد؟

آپنه ی خواب و خرو پف کردن برای افرادی که آنها را نادیده می گیرند، نمی تواند یک مسئله ی پزشکی باشد. شخصی که معمولا خرو پف می کند، احتمالا به حالت بریده بریده نفس کشیدن خود و یا وقفه های تنفسی خود توجهی نمی کند، مگر اینکه شخصی که در کنار وی می خوابد به این مسئله اشاره کند. بسیاری از افراد دچار آپنه ی خواب، پس از اینکه با اعتراض دیگران روبرو می شوند به فکر درمان و تشخیص علت این مشکل می افتند. صحبت با یک پزشک مراقبت های اولیه می تواند به سوالات زیادی پاسخ دهد؛ به هرحال تشخیص درست آپنه ی خواب و دیگر اختلالات خواب نیاز به بررسی خواب در یک کلینیک خواب معتبر دارد.

تست کردن بیمار

دلایل زیادی وجود دارند که علت آزمایش نشدن افراد مبتلا به آپنه ی خواب را توضیح می دهند. در حالت های خفیف آپنه ی خواب وقفه های تنفسی خیلی سخت تشخیص داده می شوند. ممکن است فرد مبتلا سال ها دچار این عارضه باشد که علائم آن فقط سر درد خفیف یا گلو درد در هنگام صبح است، و البته هر دو علائم نام برده به راحتی به بیماری های دیگر نسبت داده می شوند. پایین آمدن سطح اکسیژن خون، افزایش استرس در بدن و نداشتن خواب درست دیگر عوارض مربوط به آن هستند. در حالیکه فرد به دنبال درمان علائم دوم و سوم می باشد، ریشه ی اصلی آنها پنهان است.

بیماران نیاز به مقداری آگاهی دارند: آگاهی از اختلال به وجود آمده، آگاهی نسبت به علائم و آگاهی نسبت به روش های درمانی برای بهبود شرایط. آپنه ی خواب می تواند:

  • نارسایی احتقانی قلب را افزایش دهد ( سطح اکسیژن خون کاهش می یابد.).
  • توانایی بدن را برای بهبود وضعیت خود کاهش می دهد ( کمبود خواب).
  • مشکلات زیادی در کل زندگی به وجود می آورد ( سردردها و گلودردهای مکرر).
  • احتمال تصادف های خودرو را افزایش می دهد (خواب آلودگی).

مشکل اصلی آپنه ی خواب این است که تاثیرات مربوط به آن تدریجی بوده و مشاهده ی مستقیم آنها دشوار می باشد. شاید ماه ها طول بکشد تا فرد متوجه صدای ناشی از مشکل تنفسی خود در هنگام خواب شود و افرادی که تنها می خوابند، هیچ کس متوجه توقف تنفس آنها در نیمه شب نمی شود.

پیشگیری از آپنه ی خواب

درمان آپنه ی خواب می تواند مشکلات مرتبط با آن را نیز کاهش دهد از جمله بیماری های قلبی و نارسایی احتقانی قلب. افرادی که علائم زیر را مشاهده می کنند، باید مرتب به پزشک خود مراجعه کرده و در رابطه با احتمال آپنه ی خواب و دیگر اختلالات خواب با وی مشورت کنند.

  • بیدار شدن با سر درد
  • بیدار شدن با گلو درد
  • مکررا در طول شب از خواب بیدار شدن
  • خستگی مفرط در طول روز
  • خرو پف کردن با صدای بلند
  • کاهش تمرکز
  • افزایش وزن
  • نیاز به چرت زدن های مکرر

خرخر کردن

لزوما هر فردی که خرو پف می کند، دچار آپنه نیست. بسیاری از این علائم مربوط به بیماری ها و اختلالات دیگر می شوند. تجربه ی منظم سه یا بیشتر از سه مورد از این علائم شاخص نسبتا خوبی از مشکل است. بررسی خواب می تواند به سوالات شما پاسخ دهد. ممکن است ماسک های خواب، درمان های CPAP  و مطالعات خواب بهترین جایگزین ها نباشند، اما همه ی آنها برای پاسخ به دو سوال ترجیه داده می شوند: آیا آپنه ی خواب منجر به مرگ می شود؟ و آیا من مشکل آپنه ی خواب دارم؟

 

دکتر مغز و اعصاب مصطفی امیری

♦  دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات – دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

  فلوشیپ اختلالات خواب از دانشگاه بارسلونا


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *