حساسیت به نور (ترس از نور) در میگرن و سایر اختلالات

حساسیت به نور

اگر هر بار که به بیرون می روید چشم شما صدمه می بیند شما ممکن است دچار ترس از نور یا حساسیت به نور باشید. در کسی که به نور حساس است، هر نوع منبع نوری ( نور خورشید، نور فلورسنت ،نور لامپ های رشته ای ) می تواند ناراحتی ایجاد کند. این حالت معمولا یک نوع بیماری چشمی نیست، حساسیت به نور نشانه ای از سایر اختلالات است:مانند عفونت،میگرن حتی برخی از داروها.

حتی گاهی در افرادی که چشمان روشنی دارند می تواند حساسیت به نور بدون علت مشخص زمینه ای رخ دهد.

یک مطالعه که در شماره فوریه 2010 در مجله علوم اعصاب منتشر شده نشان داد که حتی  افراد نابینا مبتلا به میگرن نیز حساسیت به نور را تجربه کرده اند و این موضوع نشان داده که حساسیت به نور در میگرن نوعی اختلال مغزی است و ربطی به بینایی افراد ندارد.

منطقه دقیق از مغز که باعث حساسیت به نور هنوز کاملا مشخص نشده است. اما سیستمی با نام ملانوپسین در مغز وجود دارد که در درک نور نقش دارد و احتمالا علت حساسیت به نور در میگرنی ها حساسیت بیش از حد درسیستم  ملانوپسین است.

سایر علل شایع ترس از نور عبارتند از خراش قرنیه ، یووئیت و یک اختلال سیستم اعصاب مرکزی مانند مننژیت (عفونت پرده های مغزی).

حساسیت به نور همچنین با جداشدگی شبکیه ، استفاده از لنز ، آفتاب سوختگی و جراحی انکساری چشم در ارتباط است.

برخی داروها ممکن است  به عنوان یک عارضه جانبی فرد را دچار حساسیت به نور نمایند. این داروها عبارتند از: آمفتامین، آتروپین ، کوکائین، فنیل افرین ، اسکوپولامین، تروپیکامید، بلادونا ، فوروزماید، تتراسایکلین و داکسی سیکلین.

درمان:

درمان به علت زمینه ای بستگی دارد. مثلا در موارد خشکی چشم از داروهایی مانند قطره اشک مصنوعی استفاده می کنیم و در مواقعی که میگرن علت زمینه ای باشد بهترین درمان ها معمولا درمان های دارویی مانند تریپتان ها هستند.

سایر درمان های رایج:

  • قطع داروی عامل حساسیت با نظر پزشک
  • استفاده از کلاه های لبه دار و عینک های فتوکرومیک ضد اشعه ماوراء بنفش
  • برای جلوگیری از آزار نور شدید آفتاب  از عینک آفتابی پلاریزه استفاده نمایید
  • همچنین میتوانید از عینک هایی که فیلتر FL- 41 به آنها اضافه شده است استفاده نمایید. این نوع فیلترها باعث می شوند طیف های نوری مانند آبی و سبز که تحریک کننده حساسیت به نور هستند،کمتر از عینک عبور کنند و در واقع باعث کاهش ترس از نور شوند.

اگر همراه با حساسیت به نور دچار سردرد، قرمزی چشم و تاری دید نیز می شوید حتما با دکترتان تماس بگیرید.

[divider]

دکتر مغز و اعصاب مصطفی امیری

دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات

دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

کلینیک آلومینا مرکز فوق تخصصی پیشگیری و درمان  اختلالات مغز و اعصاب و روان در ایران است.


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *