تاثیر شبکه های اجتماعی بر روحیات نوجوانان

تاثیر شبکه های اجتماعی بر روحیات نوجوانان
تاثیر شبکه های اجتماعی بر روحیات نوجوانان

تحقیقات جدیدی که در کانادا انجام شده، نشان داده نوجوانانی که زیاد از شبکه ها و رسانه های اجتماعی استفاده می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های روحی هستند.

مسئله مدت زمانی است که نوجوان به چرخیدن و پست گذاشتن در شبکه هایی مانند فیسبوک، تویتر یا اینستاگرام سپری می کند.

یکی از پزشکان و نویسندگان این تحقیق می گوید: تعیین مکانیزمی که باعث می شود شبکه های اجتماعی بر روی خلق و خو تاثیر بگذارند، دشوار است. این تحقیق رابطه علت و معلولی مشخص نمی کند، اما نشان می دهد که استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی منجر به ضعیف شدن سلامت روحی می شود.

گفته می شود کودکانی که دچار مشکلات روحی و روانی هستند، به دنبال برقراری ارتباط و تعامل با دیگران هستند که به حس انزوا و تنهایی خود غلبه کنند. به علاوه صرف کردن زمان بیشتر در اینگونه شبکه ها احتمال بروز مزاحمت های سایبری را افزایش می دهد.

در این پژوهش محققان سلامت 750 دانش آموز (میانگین سنی 14 سال) را مورد بررسی قرار دادند.

بیش از یک چهارم این دانش آموزان اعلام کردند که بیشتر از 2 ساعت در روز از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند، در حالیکه حدود یک پنجم آنها گفتند هرگز یا به ندرت به استفاده از اینگونه شبکه ها می پردازند. بیش از نیمی از این دانش آموزان (54 درصد) هم اعلام کردند که در روز 2 ساعت یا کمتر در شبکه های اجتماعی هستند.

حدود دو سوم این افراد سلامت روحی خود را عالی یا خیلی خوب توصیف کردند و یک پنجم این دانش آموزان گفتند سلامت روحی خوبی دارند، در حالیکه 17 درصد آنها سلامت روحی خود را ضعیف توصیف کردند.

به علاوه حدود یک چهارم از این دانش آموزان دارای نیازهای روحی برآورده نشده بودند، در حالیکه بقیه می گفتند هر زمان نیاز به کمک داشته اند، نیاز آنها برآورده شده است.

در نهایت محققان به این نتیجه رسیدند که نوجوانانی که بیشتر از دو ساعت در روز در شبکه های فیسبوک، تویتر و غیره هستند، سلامت روحی خود را ضعیف توصیف می کنند و احساس می کنند نیازهای عاطفی آنها برآورده نشده است.

به علاوه استفاده زیاد از این شبکه ها خطر بروز مشکلات روانی و افکار خودکشی را افزایش می دهد. محققان معتقدند یکی از علل بروز این مشکل ها گمنامی در شبکه های اجتماعی است که خطر مزاحمت های سایبری را افزایش می دهد.

همچنین این سایت ها نوجوانان را تشویق می کنند تا خود را با دیگران مقایسه کنند و در این مسیر به مصرف سیگار و الکل روی آورند.

تمام این ها مربوط به وجود تعادل در این مسیر است. استفاده ساده و متعادل از چنین شبکه هایی هیچگونه مشکلی در پی نخواهد داشت. عوامل زیادی می تواند باعث بروز مشکلات روحی و روانی شود، از جمله سوء مصرف مواد، قلدری، تصویر بدن، نگرانی برای وزن و سابقه و بافت خانوادگی.

توصیه می شود والدین استفاده از این شبکه ها را برای فرزندان خود محدود کنند، حداکثر روزی 2 ساعت. اما در عین حال مراقب تغییرات خلق و خو، رژیم غذایی، مشکلات خواب و رفتارهای غیر معمول فرزند خود باشند.

کمپبل، یکی از محققان، می گوید محدود کردن میزان استفاده از اینترنت برای نوجوانان کار ساده و البته قابل اعتمادی نیست. استفاده از اینترنت – بر خلاف تماشای فیلم – به راحتی اندازه گیری نمی شود و نمی توان آن را به زمان محدود کرد. به علاوه پیامدهای مربوط به شبکه های اجتماعی بیشتر به چگونگی استفاده از آنها بستگی دارد و نه مدت زمان استفاده از این شبکه ها.

به طور کل استفاده بیش از حد از هر چیزی تاثیرات منفی خواهد داشت، از جمله رسانه ها و شبکه های اجتماعی. اما برای مشخص کردن ارتباط بین شبکه های اجتماعی و سلامت روحی نوجوانان تحقیقات بیشتری لازم است.

لینک منبع: اینجا کلیک کنید.

نگارنده: سمیه محمدی 

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *