تاثیر خواب بر اختلال اضطراب پس از سانحه

تاثیر خواب بر اختلال اضطراب پس از سانحه
تاثیر خواب بر اختلال اضطراب پس از سانحه

خوابیدن طی 24 ساعت پس از سانحه به فرد کمک می کند تا حافظه خود را به شکل موثرتری پردازش کند و در نتیجه علائم اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD) به حداقل خود می رسند.

اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD) یک واکنش مداوم به رویدادهایی مانند مرگ ناگهانی یک عزیز یا حملات خشونت آمیز می باشد. طبق تحقیقات انجام شده 7 تا 8 درصد پس از یک اتفاق ناگوار دچار اختلال اضطراب پس از سانحه می شوند.

آمار نشان می دهند که این اختلال بین جانبازان جنگ بسیار شایع است، حدود 11 تا 20 درصد، که شدت این اختلال بستگی به شدت جنگ دارد.

زمانی که اتفاقات بدی می افتد، فراموش کردن احساسات منفی به زمان نیاز دارد. در این شرایط بهتر است خاطرات ناراحت کننده به تدریج برطرف شوند، اما در صورت بروز اختلال PTSD این احساسات برطرف نمی شوند. فرد مبتلا به PTSD به گذشته برمی گردد، خواب های بد می بیند و برای مدت ها دچار ترس های غیرمنطقی می شود.

اثرات PTSD

به گفته موسسه ملی سلامت روان (NIMH) یک بزرگسال باید حداقل یک ماه علائم اختلال اضطراب پس از سانحه را نشان دهد تا این اختلال تشخیص داده شود.

علائم این اختلال عبارتند از:

  • مرور خاطرات گذشته
  • اجتناب از افراد و یا هر چیزی که با سانحه در ارتباط است.
  • علائم و واکنش های تحریک کننده، مانند مبهوت ماندن یا مشکل در خوابیدن
  • علائمی که بر روی توانایی های شناخت و خلق و خو تاثیر می گذارند، از جمله از دست علاقه به مواردی که قبلا لذت بخش بودند و یا احساس گناه کردن

اگر علائم بروز کرده با کار و روابط فرد اختلال ایجاد کنند، این امر نشان می دهد که فرد دچار اختلال اضطراب اجتماعی است. کودکان نیز علائم مختلفی را نشان می دهند.

علائم مربوط به PTSD لزوما بلافاصله بروز نمی کنند. این علائم ممکن است 3 ماه یا حتی یک سال پس از رویداد بروز می کنند.

در حال حاضر پروفسور بریجیت کلایم و همکارانش از دانشگاه زوریخ و دانشگاه روانپزشکی در سوئیس آزمایشاتی را انجام داده اند. طبق یافته های این آزمایشات خوابیدن پس از یک سانحه ناگوار می تواند به فرد کمک کند تا حافظه خود را پردازش کرده و به کار خود ادامه دهد. در گذشته تاثیر خواب بر روی خاطرات و حوادث ناگوار مشخص نبود.

خوابیدن پس از سانحه مرور خاطرات تلخ را کاهش می دهد

در تحقیقی که در این زمینه انجام شد، 65 خانم داوطلب تماشای دو ویدئو شدند – یک ویدئو خنثی و یک ویدئو دارای سانحه. پس از آن گروه به مدت 24 ساعت در آزمایشگاه ماندند. نیمی از شرکت کننده ها خوابیدند، در حالیکه بقیه بیدار ماندند. خواب کسانی که خوابیدند به وسیله دستگاه نوار مغزی (EEG) ضبط می شد.

شرکت کننده ها خاطرات خود و هر گونه فلش بک را طی چند روز ثبت می کردند. در طول این مدت تمام شرکت کننده ها دارای خاطرات ناگهانی بودند. زمانی که صحنه وحشتناک مشاهده شده دوباره در حافظه آنها نمودار می شد، مجددا احساسات منفی بروز می کرد.

با این حال کسانی که پس از مشاهده ویدئو می خوابیدند، خاطرات بد کمتری داشتند و آنچه را به خاطر می آوردند، زیاد آزار دهنده نبود. نتایج نشان می دهند که خواب پس از یک سانحه از فرد در مقابل تاثیرات PTSD محافظت می کند.

خواب نقش مهمی در پردازش خاطرات، از جمله خاطرات بد، دارد و می تواند به روش های مختلف بر روی خاطرات تلخ تاثیر بگذارد.

به علاوه خوابیدن عواطف منفی مربوط به خاطره بد را ضعیف می کند یا خاطرات را پردازش کرده و آنها را به عنوان اطلاعات ذخیره می کند. تیم تحقیقاتی دریافتند که این پردازش چند شب طول می کشد.

برای افرادی که در معرض خطر PTSD هستند، گزینه های درمانی وجود دارد. آنها معتقدند که خواب می تواند برای پیشگیری از بروز شرایط منفی به کار گرفته شود.

لینک منبع

نگارنده: سمیه محمدی

مریم عبداللهی

  • مریم عبداللهی
  • روانشناس و نوروتراپیست
  • درمانگر تخصصی غیردارویی خواب

جهت کسب نوبت ویزیت با ایشان در شعبات شریعتی و کرج اینجا کلیک کنید

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *