بهترین راه برای کمک کردن به کودکان خجالتی

 کودک خجالتی

کودکان خجالتی ، همواره از معاشرت میترسند . آنها بیش از حد مراقب خودشان هستند و اغلب از خودشان خیلی ایراد می گیرند . آنها معمولا احساس بی کفایتی  و ترس از آنکه دیگران در مورد آنها قضاوت کنند  دارند و میل ندارند که به کودکان دیگر نزدیک شوند . وقتی بزرگترها می خواهند آنها را به زور به فعالیت جمعی وا دارند ، برخی از آنها اعتراض می کنند و در نتیجه ، ممکن است سایر کودکان به اشتباه تصور کنند که آنها نامهربان یا عجیب هستند . در حالی که وقتی سایر کودکان ، به کودکان خجالتی محبت می کنند ، آنها واکنش بسیار خوبی نشان می دهند . آنها می خواهند با سایرین ارتباط برقرار کنند ، اما به شدت می ترسند که خجالت زده بشوند .

در نتیجه کودکان خجالتی به شدت از معاشرت کناره می گیرند تا حدی که فعالیتهای طبیعی آنها ، مانند دوست پیدا کردن یا بازی کردن در حیاط مدرسه ، دچار اختلال می شود . هر چه این کناره گیری طولانی تر بشود ، کودک فرصت کمتری می یابد تا مهارت های اجتماعی را در خود پرورش دهد تا آنکه سرانجام ، به دلیل نداشتن این مهارت ها ، در مقایسه با افراد همسن خود ، رفتارش عجیب به نظر می رسد . آنها در برقراری ارتباط با سایرین شکست می خورند و چیزی که از آن می ترسیدند یعنی خجالت زده شدن سرشان می آید .

چگونه به این کودکان کمک کنیم؟

بهترین راه کمک کردن به کودکان کمرو ، برای غلبه کردن بر خجالت ، این است که به آنها کمک کنیم تا با وضعیتهای اجتماعی که از آن میترسند ، روبه رو شوند . متأسفانه این کار یک مشکل دارد :  وقتی کودک نمی داند چگونه رفتار کند ، چگونه می تواند معاشرت کند ؟

قدم اول، یادگیری مهارت های اجتماعی:

کودکان خجالتی اغلب فاقد مهارتهای اجتماعی ای هستند که در جمع لازم است . برای موفقیت در این زمینه ، خوب است آنها مهارت هایی بیاموزند ( برای نمونه قواعد بازیهای متداول را یاد بگیرند ) و در ضمن به تدریج وارد اجتماع شوند . به زور وارد کردن کودک در جمع کودکان دیگر ، معمولاً بیش از حد توان اوست . پس با آنچه کودک می تواند انجام دهد شروع کنید . دوستی کودکی با کودک دیگر نشان می دهد که او کم وبیش توانایی برقراری ارتباط فردی را دارد . بهتر است پیش از آنکه او را در جمع وارد کنیم ، ابتدا او را با کودک دیگری آشنا سازیم ( کودکی که اجتماعی تر از آن دوست ” غیر عادی ” باشد ) . پس از آنکه کودک توانست با کودکان گوناگونی رابطۀ فردی برقرار کند ، آنگاه می توانیم او را به جمعهای دو سه نفره وارد کنیم .

کودکانی که حتی این روش هم برایشان زیادی ترسناک است ، می توانند پیش از نشست و برخاست با همسنهایشان ، ابتدا با یک بزرگتر ” مهمانی بازی ” کنند . اجازه دهید کودک ، نقش کودک “ماهر” یا با اعتماد به نفس را بازی کند و شما نقش کودک مطیع تر را بازی کنید . ممولاً وقتی کودک نقش آموزگار را بازی می کند ، اعتماد به نفسش بالا می رود .

کودک خجالتی

به کاربستن این روش ها:

پس از آنکه کودک مهارت های اجتماعی ابتدایی را آموخت  ، اکنون باید او را تشویق کنید که آنها را به کار گیرد . همانطور که گفته شد ، بهتر است این کار قدم به قدم و به صورت تدریجی شکل بگیرد . تشویق یا پاداش می تواند انگیزۀ پیشروی را تقویت کند .

  • فرزندتان را تشویق کنید که دوستان جدیدش را به منزل دعوت کند یا اجازه دهید فرزندتان به خانۀ آنها   برود . به این ترتیب ، امکان بیشتری دارد که همبازیهای زنگ تفریح ، به دوستان صمیمی تبدیل شوند.
  • خودتان می توانید سرمشق خوبی از یک فرد معاشرتی باشید . اگر معاشرت نکنید و برای دوستی ارزش قائل نباشید ، احتمال آنکه فرزندتان خلاف آن را یاد بگیرد ، کم است .
  • پس از آنکه فرزندتان توانست بدون ناراحتی زیاد با چند کودک ارتباط برقرار کند ، او را تشویق کنید که دست کم در یک فعالیت بعد از مدرسه شرکت کند . ورزش یا فعالیت گروهی ، برای گسترش روابط اجتماعی بسیار مفید است ، اما توجه کنید که کودک واقعاً به آن ورزش یا سرگرمی علاقه داشته باشد .برای این منظور ، کلاسهای نمایش عالی است ؛ زیرا فرصت مناسبی به فرزندتان می دهد تا بر کمرویی خودش غلبه کند . در ضمن ، معمولاً برقراری ارتباط در قالب ” نقش بازی کردن ” ساده تر است . در این جور مواقع ، خجالت کشیدن کم وبیش فراموش می شود . اگر می بینید فرزندتان ، هر بار پس از چند جلسه شرکت در فعالیتی ، آن را کنار می گذارد ، با او قرار بگذارید که مثلاً 5 تا 10 جلسه در آن برنامه حضور یابد . سپس اگر باز هم از آن خوشش نیامد ، احتمالاً به دلیل بی علاقگی است نه اضطراب .

 

 

 

 

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *