رایج ترین اختلال های خواب

اختلال خواب

آیا به طور مداوم دچار مشکلات خواب می شوید؟ آیا در به خواب رفتن یا تداوم خواب مشکل دارید؟ آیا تا کنون در نیمه شب از خواب بیدار شده اید و بازگشت به ادامه خواب برایتان سخت بوده یا اینکه صبح از خواب بیدار شوید و حس خواب آلودگی شدید داشته باشید، انگار که دیشب اصلا نخوابیده اید؟ یا ممکن است اطرافیانتان به شما گفته باشند در خواب رفتارهای عجیبی از شما مشاهده می کنند.

تقریبا 80 میلیون امریکایی از نوعی اختلال خواب رنج می برند. حدود 70 نوع اختلال خواب تشخیص داده شده است که برخی از آنها شایع تر هستند. در ادامه به چند مورد از رایج ترین اختلالات خواب اشاره می کنیم.

[toggle title=”در این ویدئو با خطرات کم خوابی آشنا می شوید. تماشا کنید و به اشتراک بگذارید!” state=”open” ][/toggle]

بی خوابی (Insomnia)

بی خوابی یکی از رایج ترین اختلالات خواب است با این برآورد که حدودا نیمی از مردم هر از گاهی به آن دچار می شوند و 10 درصد از آنها از نوع مزمن بی خوابی رنج می برند.

در بی خوابی فرد به اشکال زیر شب ها خواب خوب و باکیفیتی ندارد:

  • مشکل در به خواب رفتن شبانه
  • بیدار شدن در نیمه شب و مشکل در به خواب رفتن مجدد
  • بیدار شدن زودتر از موعد در صبح

کم شدن کیفیت خواب منجر به بروز مشکلاتی در طول روز می شود. برخی علائم گزارش شده مربوط به بی خوابی عبارتند از:

  • خواب باعث سرحال شدن و تازگی فرد نمی شود.
  • خواب آلودگی روزانه
  • کمبود انرژی
  • مشکل در تمرکز
  • اختلالات خلقی و رفتاری، از جمله تحریک پذیری، خشم و رفتارهای تکانشی
  • فراموشی
  • کاهش کیفیت عملکرد در محل کار یا در مدرسه
  • مشکل در روابط شخصی و حرفه ای
  • احتمال تصادف در هنگام رانندگی
  • کاهش کیفیت زندگی
  • افسردگی

تقسیم بندی بی خوابی بستگی به مدت بروز علائم و میزان تکرار آنها بستگی دارد. در بی خوابی مزمن فرد برای مدت کوتاهی دچار بی خوابی می شود، یک شب تا چند هفته. بی خوابی مزمن زمانی رخ می دهد که بی خوابی حداقل سه شب در هفته و به مدت یک ماه یا بیشتر ادامه پیدا کند.

علل بروز کم خوابی ممکن است مربوط به مشکلات جسمی یا روحی باشد، از جمله تاثیرات محیطی، اضطراب و نگرانی یا بروز بی خوابی بدون دلیل.

آپنه خواب

آپنه خواب انسدادی (OSA) دیگر اختلال خواب رایج است که در امریکا حدود 20 میلیون نفر ر تحت تاثیر قرار داده است. به علاوه برآورد شده که 80 درصد مبتلایان به این اختلال هرگز تشخیص نمی دهند که به آپنه خواب انسدادی دچار هستند. آپنه خواب یکی از اختلالات خواب است که به راحتی توسط پزشکان تشخیص داده شده و درمان می شود.

آپنه خواب انسدادی زمانی رخ می دهد که تنفس فرد در هنگام خواب برای چند ثانیه متوقف می شود و این توقف به دلیل انسداد قسمت فوقانی سیستم تنفسی رخ می دهد. زمانی که فرد می خوابد بافت های نرم در گلوی وی شل می شوند و بر روی مسیر هوایی قرار می گیرند و از رسیدن اکسیژن به ریه ها جلوگیری می کنند. انسداد نسبی معمولا منجر به خر و پف کردن می شود در حالیکه انسداد کامل باعث توقف تنفس می شود که پس از آن حالت خفگی به فرد دست می دهد.

در نتیجه پاسخ به عدم تنفس مغز تا اندازه ای بیدار می شود تا تنفس را بازگرداند و انسداد را برطرف کند. زمانی که این حالت در یک ساعت چندین بار اتفاق بیفتد مغز وارد خواب عمیق نمی شود. در خواب عمیق ترمیم استخوان، بافت و عملکردهای شناختی برای روز بعد آماده می شوند. در نتیجه عدم خواب با کیفیت، فرد در تمام طول روز احساس خستگی و خواب آلودگی می کند.

به علاوه تلاش تنفسی که در طول خواب رخ می دهد، به قلب فشار آورده و منجر به بروز انواع مشکلات قلبی، از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی، آریتمی قلبی و غیره می شود.

سندروم پای بیقرار

حدود 10 درصد از بزرگسالان و 2 درصد از کودکان دچار سندروم پای بیقرار (RLS) هستند. سندروم پای بیقرار نوعی اختلال عصبی است که با نیاز ناگهانی به حرکت دادن پاها در زمان استراحت(و گاهی دیگر اندام های بدن) مشخص می شود. در این شرایط فرد دچار سوزش، خارش، درد و یا تپش می شود و تنها تسکین برای آن حرکت موقت و ماساژ دادن پاهاست.

سندروم پای بیقرار به عنوان یک اختلال خواب در نظر گرفته می شود، زیرا نیاز شدید و ناگهانی به حرکت دادن پاها تاثیر زیادی بر روی خواب می گذارد. از دست دادن خواب با کیفیت یکی از رایج ترین پیامدهای سندروم پای بیقرار است و منجر به بروز علائم کمبود خواب مشابه دیگر اختلالات خواب می شود، از جمله کاهش کیفیت زندگی، خواب آلودگی در طول روز، مشکلات شناختی و حتی افسردگی.

نارکولپسی یا حمله خواب

نارکولپسی یک اختلال خواب رایج دیگری است که نوعی اختلال عصبی محسوب می شود. در این اختلال خواب مغز نمی تواند خواب و بیدار ماندن خود را کنترل کند.

مبتلایان به نارکولپسی از خواب آلودگی مزمن در طول روز رنج می برند و گاهی نیز به طور غیر منتظره ای به خواب می روند. این حملات خواب در هر زمان در طول روز اتفاق می افتند. این حملات منحصر به زمان های خستگی یا عدم فعالیت نمی شوند و ممکن است در ساعت کار یا مدرسه بروز کنند. برخی علائم نارکولپسی عبارتند از:

  • خواب آلودگی بیش از حد در طول روز. این یکی از مشخص ترین و به علاوه اولین علائم مربوط به نارکولپسی است. در این شرایط فرد به طور مداوم احساس خواب آلودگی می کند و حملات خواب بدون هشدار و به طور غیرارادی بروز می کند.
  • فلج خواب. در شرایط فلج خواب فرد در زمان به خواب رفتن یا در هنگام بیدار شدن، توانایی حرکت یا تکلم را از دست می دهد. در هنگام بروز فلج خواب فرد از اطراف خود مطلع است ولی توانایی حرکت ندارد، زیرا هنوز مرحله REM خواب به پایان نرسیده است. فلج خواب معمولا تنها چند ثانیه یا چند دقیقه طول می کشد و دارای تاثیرات دائمی نیست.
  • کاتاپلکسی. این اختلال خواب بسیار شبیه به فلج خواب است که در آن فرد به طور غیرارادی توانایی حرکت دادن عضلات و تکلم خود را از دست می دهد. تفاوت کاتاپلکسی با فلج خواب این است که کاتاپلکسی لزوما در زمان خواب بروز نمی کند و ممکن است در هر زمانی در هنگام بیداری رخ دهد و معمولا با احساسات شدیدی مانند ترس، خشونت، استرس یا حتی خنده و طنز بروز می کند. شدت کاتاپلکسی متفاوت است که در آن ممکک است فرد به طور خفیف توانایی حرکت خود را از دست می دهد، از جمله ضعف عضلانی، افتادگی پلک ها یا از دست دادن کامل تون عضلانی که منجر به افتادن فرد می شود و حتی ممکن است فرد توانایی خود را از دست بدهد.
  • توهم. افراد مبتلا به حملات خواب ممکن است گاهی دچار توهم شوند. توهم در زمان بیدار شدن از خواب یا زمان شروع خواب رخ می دهد. توهم ها اغلب خیلی واضح هستند و حتی ترسناک هستند.
  • اختلال در خواب شبانه. این تفکر اشتباه در مورد حمله خواب وجود دارد که فرد دچار بی خوابی نمی شود، اما یکی از علائم این اختلال خواب بیخ وابی شبانه یا تکه تکه شدن خواب است. این افراد در طول روز دچار مشکل بیدار ماندن و در طول شب دچار مشکل تداوم در خواب می شوند. آنها 4 تا 5 مرتبه در طول شب از خواب بیدار می شوند که دلیل ان مشخص نیست. خواب این افراد بر اثر بی خوابی، رویا پردازی، صحبت کردن در خواب، حرکت در زمان خواب دیدن و حرکت دادن دوره ای اعضا مختل می شود.

[toggle title=”گروه پزشکان جایروس را به خاطر بسپارید!” state=”open” ]ما بهترین ها را در ایران به شما معرفی می کنیم. سایت جایروس اولین سایت و مرکز تخصصی اطلاع رسانی مغز و اعصاب و روان در کشور فعالیت علمی و تحقیقاتی می کند. گروه پزشکان جایروس با معرفی برترین کادر درمانی در مناطق مختلف تهران و شهرستان های مختلف کشور حضور دارند و در رفع مشکلات جسمی در حیطه های مغزو اعصاب و روان و ارتوپدی و توانبخشی و مشکلات روانپزشکی به شما کمک می کنند. همین حالا می توانید از طریق صفحه تماس با ما  از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید. اما چرا برای درمان گروه پزشکان جایروس را انتخاب می کنید؟ زیرا:

  • پزشکان ما با شما صادق هستند و رویه کار در این مجموعه به این صورت است که اقدامات اضافی تشخیصی و درمانی انجام نمی شوند و در نتیجه هزینه های دریافتی در این مرکز از مراکز مشابه بسیار ارزان تر است.
  • متخصصین ما دارای تسلط و تجربه کافی در امر طبابت می باشند و همگی دارای رزومه موفقی هستند. اغلب همکاران این مجموعه علاوه بر تحصیلات تخصصی در یک رشته خاص، در یک رشته فوق تخصصی نیز آموزش دیده و مهارت دارند.
  • خدماتی که توسط گروه پزشکان جایروس به شما ارائه می شود جامع و کامل است و معمولا شمارا از مراجعه به مراکز متعدد و متفرقه بی نیاز می کند.
  • آخرین مرکزی که برای به دست آوردن سلامت مراجعه خواهید کرد، دپارتمان های گروه پزشکان جایروس خواهد بود؛ مطمئن باشید سلامت خود را به دست خواهید آورد.
  • در امر اطلاع رسانی تمام تلاش خود را می کنیم تا اطلاعاتی کامل و دقیق به شما ارائه دهیم.

در ادامه بهتر است بدانید گروه پزشکان جایروس برای اطلاع رسانی تنها به این سایت بسنده نکرده است. مجموعه سایت های ما در تمام زمینه ها فعال هستند و به سوالات پزشکی شما پاسخ می دهند.

مجموعه سایت های ما (علاوه بر سایت جایروس) عبارتند از:

www.sabzosalem.com (مرجع بزرگ و رایگان اطلاعات پزشکی کشور مجهز به سیستم های ویزیت مجازی، تست های سلامت، داروشناسی، دانشنامه بیماری ها و هزاران صفحه اطلاعات پزشکی رایگان)

www.zibaan.ir (مرجع اطلاعات زیبایی و پوست کشور با معرفی برترین مراکز پوست و لیزر در کشور)

اجازه بدهید بهترین ها برایتان اتفاق بیفتد. تصمیم با خود شماست.[/toggle]

[toggle title=”تیم تحقیقاتی نگارنده این مقاله” state=”open” ]

دکتر مصطفی امیری
متخصص مغز و اعصاب

دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

 فلوشیپ اختلالات خواب از اسپانیا[/toggle]

[button color=”blue” size=”medium” link=” http://www.alaskasleep.com/blog/the-5-most-common-sleep-disorders-symptoms” target=”blank” ]لینک منبع[/button]


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

2 دیدگاه دربارهٔ «رایج ترین اختلال های خواب»

  1. سلام.من ۱۷ سالمه .حدود ۴ ماه دچار کم خوابی و خواب گسسته در شب شدم.و به شدت روی تمرکز و حافظم تاثیر داشت و من این رو به طور کامل حس کردم. می خواستم ببینم آیا بی خوابی به این مدت (۴ ماه) تاثیر غیرقابل جبرانی رو میتونه روی مغز بذاره؟ اگر نه با درمان تحت نظر متخصص میشه به حالت نرمال برگشت؟

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام، دوست گرامی بله می تواند در این موضوع موثر باشد و موجب این حالت گردد. توصیه می کنیم توسط پزشک متخصص اختلالات خواب معاینه شوید. در صورت تمایل می توانید با دپارتمان مغز و اعصاب جایروس کلینیک تماس بگیرید تا همکاران برای دکتر مصطفی امیری تایم ویزیت هماهنگ نمایند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *